ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Εμρουλλάχ Ισλέρ επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Εμρουλλάχ Ισλέρ, ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος της ΤΙΚΑ Σερντάρ Τζαμ και ο Γενικός Συντονιστής του IRCICA Χαλίτ Ερέν ήρθαν για ημερήσια επίσκεψη στην Δυτική Θράκη.

Ο Ισλέρ και οι συν αυτώ εισήλθαν στην Ελλάδα οδικώς από την συνοριακή πύλη των Ιψάλων, και τους υποδέχτηκαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Ιμπραήμ Σερίφ και ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Ο Εμρουλάχ Ισλλέρ άρχισε την επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη από την Ξάνθη. Ο Ισλέρ επισκέφτηκε τον εκλεγμένο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ενημερώθηκε για την περιφέρεια και τις εργασίες της μουφτείας.

Ο αντιπρόεδρος Ισλέρ και οι συν αυτώ αργότερα επισκέφτηκαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ). Εκεί ο Ισλέρ ενημερώθηκε από την ηγεσία της ΤΕΞ αλλά και μίλησε στην αίθουσα.

 

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Εμρουλλάχ Ισλέρ συνέχισε την επίσκεψη του, επισκεπτόμενος τον Εχίνο όπου και μίλησε στον κόσμο του χωριού.

Ο Ισλέρ και οι συν αυτώ, αφού ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους στην Ξάνθη, μετά πέρασαν στην Κομοτηνή. Στην Κομοτηνή επισκέφτηκαν αρχικά τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ενημερώθηκαν για τις εργασίες της μουφτείας.

Έπειτα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Εμρουλλάχ Ισλέρ επισκέφτηκε την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Εκεί ενημερώθηκε σχετικά με τον σύλλογο αυτό και μίλησε σε αυτούς που τον υποδέχτηκαν.

Επόμενη στάση του Εμρουλλάχ Ισλέρ ήταν τα κεντρικά γραφεία του DEB. Ο Ισλέρ και οι συν αυτώ αφού ενημερώθηκαν εκεί για τις εργασίες του κόμματος, πέρασαν μετά στο προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Ο Ισλέρ αφού συναντήθηκε στο προξενείο με τους τρεις μειονοτικούς βουλευτές, ακολούθως μετείχε σε ιφτάρ που παρέθεσε προς τιμήν του ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Στο ιφτάρ μετείχαν οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, πρώην και νυν δήμαρχοι Ιάσμου, Αρριανών και Μύκης, αρμόδιοι του DEB και εκπρόσωποι μειονοτικών φορέων.

Περ. Αζινλίκτσα 13/7/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone