Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ¨ΦΩΝΑΖΕ¨ ΠΩΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΛΛΑ….

Eμφανίστηκαν εικόνες σοκ που έδειχναν πως η καταστροφή στην Σόμα ερχόταν

fft81_mf2271049

Η έρευνα στο εγκληματολογικό εργαστήριο των βίντεο που κατέγραψαν οι 16 κάμερες ασφαλείας του μεταλλείου όπου λόγω πυρκαγιάς σκοτώθηκαν 301 άτομα, αποκάλυψε πως μία και δύο μέρες πριν από το περιστατικό είχε ξεσπάσει πάλι πυρκαγιά. Και ενώ στις εικόνες αυτές τεκμηριώνεται η φρίκη, αποκαλύπτεται πως η εταιρία παρά τις δύο αυτές πυρκαγιές δεν πήρε κάποια μέτρα.

ΣΜΥΡΝΗ – Στις 13 του περασμένου Μαΐου 301 μεταλλωρύχοι έχασαν την ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο μεταλλείο της εταιρίας Soma Kömür İşletmeleri A.Ş . Τα πτώματα των εργατών εξήχθησαν μετά από 5 μέρες. Στα πλαίσια της σχετικής με αυτή την καταστροφή έρευνα συνελήφθησαν 8 άτομα μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας Τζαν Γκιουρκάν, ο Γενικός Διευθυντής Ραμαζάν Ντογρού………

………………

Αμέσως μετά από την καταστροφή στην έρευνα που έγινε, κατασχέθηκαν οι υπολογιστές που περιείχαν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο μεταλλείο. Οι εικόνες αυτές με εισαγγελική εντολή στάλθηκαν στο εγκληματολογικό εργαστήριο.

………………..

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΛΕΓΕ ¨ΕΡΧΟΜΑΙ¨

Χάρη σε αυτές τις εικόνες αποκαλύφθηκε ο λόγος που οι διασωθέντες εργάτες στις μετέπειτα καταθέσεις τους ανέφεραν πως μέρες πριν το μεταλλείο ανέδιδε ζέστη, πως ο άνθρακας ήταν τόσο ζεστός που δεν μπορούσαν να τον πιάσουν με τα χέρια και ότι οι ίδιοι ένιωθαν ιδιαίτερα αδύναμοι. Οι ειδικοί του εγκληματολογικού εργαστηρίου εντόπισαν πως δύο μέρες πριν από την καταστροφή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

…………….

Εφ. Ραντικάλ 6/7/2014