ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΡΑΤΟΣ

H Boλιβία ανακήρυξε το Ισραήλ ως κράτος-τρομοκράτη

bolter_ic

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, εξαιτίας της κατοχής και των επιθέσεων του Ισραήλ στην Γάζα, ανακοίνωσε πως το αντιμετωπίζει ως κράτος τρομοκράτη και ότι πλέον θα επιφέρει καθεστώς βίζας στις εισόδους των Ισραηλινών πολιτών στην Βολιβία.

Σύμφωνα με την είδηση του Telesur ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ευρισκόμενος στην Κοχαμπάμπα και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε πως σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου λήφθηκε απόφαση για πρακτική βίζας στο Ισραήλ, διότι όπως είπε το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει την Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις αρχές και τους στόχους του Ο.Η.Ε.

Ο Μοράλες δήλωσε πως ¨Με απόφαση μας ακυρώνουμε την συμφωνία που έγινε με το Ισραήλ για κατάργηση της βίζας, συμφωνία που είχε γίνει στις 17/8/1972, όταν στην Βολιβία υπήρχε δικτατορικό καθεστώς¨. Ο Μοράλες τόνισε πως αυτό το βήμα σημαίνει πως το Ισραήλ είναι ένα ¨κράτος –τρομοκράτης¨.

………………….

………………….

Η κυβέρνηση της Βολιβίας με επικεφαλής τον Μοράλες, είχε παγώσεις τις σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ, λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Haber.sol.org 31/7/2014