¨Ο ΑΛΛΑΧ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΣΕΝΑ¨ !

Έτσι στέλνουν στον θάνατο οι ισλαμιστές μαχητές τα παιδιά : Εσένα επέλεξε ο Αλλάχ

3_28

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), ανέφερε πως η οργάνωση ΙΚΙΛ στην Συρία παίρνει παιδιά με την πρόφαση πως θα τους παράσχει εκπαίδευση, τα διδάσκει να χρησιμοποιούνε όπλα και τα οδηγεί σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η HRW αναφέρει πως παιδιά από 15 χρονών και πάνω χρησιμοποιούνται ως μαχητές, ενώ μικρότερα παιδιά χρησιμοποιούνται σαν βοηθοί.

Η HRW στην σχετική αναφορά της που έχει τίτλο ¨Μπορεί να ζήσουμε, μπορεί να πεθάνουμε : Η χρήση των παιδιών στις ένοπλες ομάδες στην Συρία¨, περιγράφει την εμπειρία 25 παιδιών που μετείχαν στις ένοπλες οργανώσεις.

Παρατηρητής αναφέρει πως αν και οι ισλαμιστές μαχητές προτιμούν να χρησιμοποιούνε ωα στρατιώτες παιδιά από 15 έως 17 ετών, ¨νοσηλεύτηκε παιδί 10 ετών του οποίου τα καθήκοντα ήταν να μαστιγώνει τα άτομα που κρατούσε φυλακισμένα η ΙΚΙΛ¨.

Λέει πως υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους παιδιά εντάσσονται στους ισλαμιστές μαχητές. Κάποια εξ αυτών το κάνουν επειδή το έκαναν και οι συγγενείς τους, κάποια επειδή δεν μπορούν να πάνε σχολείο σε περιοχές πολέμου και το βλέπουν αυτό ως τρόπο αντίδρασης.

¨Ο Αλλάχ επέλεξε εσένα¨

Ένα 16χρονο παιδί αναφέρει πως μαχητές του Μετώπου Νούσρα, θέλησαν να τον στείλουν σε επιχείρηση αυτοκτονίας, λέγοντας του πως ¨Ο Αλλάχ επέλεξε εσένα¨.

Στην αναφορά της HRW αναγράφεται πως η ΙΚΙΛ πλησιάζει τα παιδιά πολύ πιο επιθετικά σε σχέση με άλλες ομάδες και τους παρέχει έντονη εκπαίδευση στα όπλα. Κάποια από τα παιδιά παίρνουν μηνιάτικο 135 $ , ενώ κάποια άλλα δεν παίρνουν μισθό.

…………

…………

bqyycegcqaa7k6l

cocukic_1

Haber.sol.org 30/6/2014

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone