ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ DEB ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

H ηγεσία του Ιδρύματος Τούρκων Ρούμελης και του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του DEB

140447518337663

Στις 4/7/2014 επιτροπή αποτελούμενη από διοικούντες του Ιδρύματος Τούρκων Ρούμελης και του BTTDD επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του DEB.

H επιτροπή έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, από το μέλος του Δ.Σ. Ραμαντάν Ντουμπάν, από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ιλχάν Ταχσίν και Νετζάτ Αχμέτ, από τον σύμβουλο του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ, την Γ.Γ. του προέδρου την Ζερίν Χουσείν, και από τα μέλη της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Σεντάτ Αλή, Ρεφικά Αντέμ, Ντουιγκού Μουσταφά, Αϊσέ Αχμέτ και Μουτλού Οσμάν Μουσταφά.

Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς καλωσορίζοντας τους καλεσμένους τους περιέγραψε το διάστημα ανασύστασης του κόμματος DEB. Τόνισε τους λόγους του πολιτικού κατακερματισμού και είπε ότι δεν υπήρξε κάποια πρόοδος στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε επίσης στην μετανάστευση που υπάρχει στην περιοχή λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Είπε πως η μειονότητα στις ευρωεκλογές έδωσε ένα τέλος στον πολιτικό κατακερματισμό και ότι υπό την αιγίδα του DEB επιτεύχθηκε μια μεγάλη ενότητα.

Τόνισε ο λαός μας που έδωσε μια ιστορική επιτυχία στο DEB έδωσε ένα ειλικρινές μήνυμα το οποίο είναι ανάγκη να αναγνωσθεί σωστά. Ο στόχος τους είπε είναι να ζούνε γαλήνια στην πατρίδα τους και προσδοκούνε να δοθούνε επειγόντως τα δικαιώματα τους. Τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την φιλοξενία των καλεσμένων.

DSC_0232_2

Στην ομιλία που έκανε ο Χασάν Ιμάμογλου-πρόεδρος του Ιδρύματος Τούρκων Ρούμελης ανέφερε πως αισθάνθηκαν υπερήφανοι με την επιτυχία του DEB και συνεχάρη το κόμμα αυτό για αυτή την ιστορική επιτυχία. Είπε πως το ίδρυμα κάθε χρόνο παραθέτει ιφτάρ κατά τον μήνα του Ραμαζανιού και ότι το βράδυ συναντήθηκαν στο ιφτάρ με ομογενείς στο Μεγάλο Δέρειο και έδιωξαν έτσι την νοσταλγία. Ανέφερε πως επιθυμούνε οι ομογενείς που ζούνε στην περιοχή της Ρούμελης να είναι ευτυχισμένοι στις χώρες τους. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς που τους δέχτηκε.

Στο τέλος των ομιλιών ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς χάρισε στο πρόεδρο του Ιδρύματος Τούρκων Ρούμελης Χασάν Ιμάμογλου, μια πλακέτα προς ανάμνηση της μέρας.

Ιστοσελίδα του DEB 4/7/2014