ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ CIRIT

Επιμηκύνθηκε το βεληνεκές του CIRIT

CIRIT_DAY1 copy-600x400

O κατευθυνόμενος με λέιζερ πύραυλος CİRİT, στις βλητικές δοκιμές που έγιναν, χτύπησε με επιτυχία στόχο που βρισκόταν στα 10 χλμ απόσταση.

Συνεχίζονται οι δοκιμές του πυραύλου CİRİT που αναπτύχθηκε από την εταιρία Roketsan, πύραυλος που έχει μεγάλη ακρίβεια κατά σταθερών και κινούμενων στόχων αλλά και το μεγαλύτερο βεληνεκές στην κατηγορία του.

Ο πύραυλος CİRİT που έχει βεληνεκές 8 χλμ, σε βολή που πραγματοποιήθηκε από αεροσκάφος τύπου AT-802U των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατέστρεψε στόχο σε απόσταση 10 χλμ. Στην βολή που έγινε από το αεροσκάφος στο οποίο είχαν ενσωματωθεί 4 πύραυλοι CIRIT και από περιστρεφόμενη βάση, για πρώτη φορά ο πύραυλος έφτασε σε βεληνεκές 10 χλμ. Σε κινούμενο στόχο και σε απόσταση 8 χλμ, ο στόχος χτυπήθηκε 8/8 βολές.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Στον σχολιασμό που έκαναν οι αρμόδιοι μετά από τις πετυχημένες βολές, ανέφεραν ότι το χτύπημα του στόχου στα 10 χλμ αποτελεί ένα σημαντικό σημείο για την εμπορικότητα του και ότι αυξάνεται έτσι η πιθανότητα των εξαγωγών σε σχέση με τα πρώτα συστήματα που είχαν βεληνεκές 4-6 χλμ. Οι αρμόδιοι ανέφεραν πως συνεχίζονται οι παραδόσεις των πυραύλων αυτών στον Σ.Ξ. του οποίου η διοίκηση αντέδρασε θετικά στην απόδοση του πυραύλου.

Kokpit.aero.com 3/7/2014