ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΙΛ ¨ΕΝΤΕΛΕΙ¨ Ο ΟΤΖΑΛΑΝ

Αυτοί που υποστηρίζουν την ΙΚΙΛ αύριο θα δούνε την ζημία αυτού

f708ee92a2e666b3440d126cd8e8e85e

Επέστρεψαν από το νησί Ίμραλι οι συγγενείς του Κούρδου Λαϊκού ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και των Σεϊμούς Ποϊράζ και Τζουμαλί Καρσού που κρατούνται εκεί.

………….

Κατά την έξοδο ο Μεχμέτ Οτζαλάν έκανε δηλώσεις προς τον τύπο. Ο Οτζαλάν ανέφερε πως παρά τις αιτήσεις τους, μόνο μετά από εβδομάδες μπόρεσαν και συναντήθηκαν και ότι τους άφησαν να συναντηθούνε μόνο για μισή ώρα. Ο Μεχμέτ Οτζαλάν αντιδρώντας σε αυτό δήλωσε πως ¨Δεν ήμασταν εμείς που αφήσαμε στο νησί τον ηγέτη του ΠΚΚ. Το κράτος τον άφησε. Για αυτό και είναι υποχρεωμένο να πράττει τα δέοντα. Ο περιορισμός των συναντήσεων μας δεν συνάδει ούτε με τον νόμο ούτε με την ανθρωπιά. Για αυτό τον λόγο πρέπει να περατωθεί¨.

Ο Μεχμέτ Οτζαλάν περιέγραψε πως ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά της Ροζάβα, (σχ μεταφρ : συριακή περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία όπου οι Κούρδοι έχουν κηρύξει αυτονομία) είπε πως ο αγώνας κατά της ΙΚΙΛ, πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλους. Επίσης είπε πως ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ανέφερε πως ¨ Όποια και αν είναι η δύναμη που την υποστηρίζει, θα αγωνιστούμε και εναντίον της. Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν σήμερα την ΙΚΙΛ στο μέλλον θα υποστούν ζημία¨.

………………….

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 21/7/2014