ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΡ

Κατηγορίες από τον Αλή Μπουλάτς κατά της παλαιστινιακής πολιτικής του ΑΚΡ :

 

politika

Διπρόσωπη, επιφανειακή και στραμμένη προς το εσωτερικό…

…………..

Ο Αλή Μπουλάτς σε άρθρο του στην εφημερίδα Ζαμάν με τίτλο ¨Τουρκία και Παλαιστίνη¨, χωρίς να αναφέρει το όνομα του ΑΚΡ, κατηγορεί την εξωτερική πολιτική του ΑΚΡ.

Ο Μπουλάτς που χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις του τύπου ¨κάνει μαγκιές με άσφαιρο όπλο¨, ¨διπρόσωπη¨ και ¨κενή και στραμμένη στο εσωτερικό¨, έγραψε τα εξής :

Μα τι βοήθεια μπορεί να κάνει η Τουρκία για την Παλαιστίνη ; Καμία ! Τι μπορεί να κάνει η Τουρκία στο Ισραήλ ; Τίποτα ! Η κατάσταση είναι φανερή. Παρά την επιφανειακή ένταση, οι εμπορικές συναλλαγές Τουρκίας και Ισραήλ βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο. Το πετρέλαιο από την Κουρδική Περιοχή του Βόρειου Ιράκ φτάνει στην Τουρκία και μετά μεταφέρεται με τάνκερ στο Ισραήλ. Το Ισραήλ το πέρα των αναγκών του πετρέλαιο το πουλάει σε τρίτες χώρες. Υπάρχει μια αόρατη συμμαχία στην περιοχή, ανάμεσα σε Κουρδιστάν-Τουρκία-Ισραήλ. Και οι δυό τους προσπαθούν να αποκόψουν τους Κούρδους από την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ. Eν περιλήψει λοιπόν, η Τουρκία συνεχίζει να κραυγάζει κατά του Ισραήλ με μια ηρωική ρητορική χωρίς υπόβαθρο και κάνει μαγκιές με άσφαιρο όπλο. Όλα είναι επιφανειακά και στραμμένα προς το εσωτερικό. Συνεχίζει να φωνάζει αλλά οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μια χαρά λειτουργούνε. Είναι μια πολιτική ίδια με την διπρόσωπη πολιτική που ακολουθούνε η Αίγυπτος και οι μοναρχίες του Κόλπου. Και αυτοί που τα τραβάνε είναι οι καημένοι οι Παλαιστίνιοι. Sendika.org

T/K Αφρίκα 14/7/2014

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone