ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ…

Δεν δόθηκε άδεια έρευνας για τον θάνατο του Μουχαρέμ

muharrem1

Η νομαρχία Βαν δεν έδωσε άδεια να διεξαχθεί έρευνα σε τέσσερεις υπηρεσίες σχετικά με τον θάνατο του 1,5 ετών Μουχαρέμ Τας, ο οποίος κατά τον μήνα Φεβρουάριο αρρώστησε και πέθανε επειδή δεν έγινε δυνατή η μεταφορά του τότε σε νοσοκομείο επειδή οι δρόμοι ήταν κλειστοί.

Ο 1,5 ετών που έχασε την ζωή του ζούσε στον οικισμό Τσαλίκ του χωριού Γιαλίντζα της επαρχίας Γκιουρπινλαρ στον νομό Βαν. Η σωρός του Μουχαρέμ είχε μεταφερθεί μέσα σε τσουβάλι από την οικογένεια και συγγενείς ως το χωριό Γιάλιντζα και ακολούθως με όχημα ως το Βαν. Η καταγραφή μέσω κινητού τηλεφώνου των δυσκολιών που αντιμετώπισε η οικογένεια Τας είχε προκαλέσει εντύπωση στην κοινή γνώμη.

Όταν η οικογένεια Τας υπέβαλλε καταγγελία κατά των αρμόδιων φορέων, άρχισε έρευνα.

Δεν δόθηκε άδεια από την νομαρχία

Σύμφωνα με την είδηση από το DHA για την έρευνα αυτή που άρχισε η εισαγγελία του Βαν και για την οποία έδειξε ενδιαφέρον το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, ο εισαγγελέας ζήτησε από την νομαρχία Βαν την άδεια να διεξάγει έρευνα για πιθανές αμέλειες για το Πρώτων Βοηθειών-112, για την Ειδική Επαρχιακή Διοίκηση, για την 11η Διεύθυνση Εθνικών Οδών και για την στρατοχωροφυλακή. Αλλά τον περασμένο μήνα η νομαρχία δεν έδωσε άδεια για την διεξαγωγή έρευνας για αυτούς τους 4 φορείς.

………………

Haber.sol.org 7/7/2014 

Σχ : Έτσι απλά ! Σε ένα ¨κράτος δικαίου¨ ο νομάρχης δεν δίνει άδεια στον εισαγγελέα να διεξαγάγει έρευνα για τις πιθανές αμέλειες των υπηρεσιών που οδήγησαν στον θάνατο ένα μωράκι 1,5 ετών… Aυτό που φαίνεται στην φωτογραφία να είναι μέσα στο τσουβάλι…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone