ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ 2ο ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ A400M

Ετοιμάζεται η παράδοση του δεύτερου Α400M
 image
 Η τουρκική πολεμική αεροπορία στις επόμενες μέερες θα παραλάβει το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος Airbus A400M. Ποιός ειναι ο αριθμός κατασκευής αυτού του αεροσκάφους ;
Η τουρκική πολεμική αεροπορία ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση των πρώτων πιλότων του Α400Μ και το αεροσκάφος εκτέλεσε και τα πρώτα του καθήκοντα τον περασμένο μήνα στην άσκηση Αετός της Ανατολίας. Το αεροσκάφος με αριθμό MSN009 εξακολουθεί να εκτελεί τα καθήκοντα του ως μεταφορικό αεροσκάφος στην 3η Αεροπορική Βάση του Ικονίου.
Το αεροσκάφος αυτό τις περασμένες μέρες μετείχε σε αεροπορική επίδειξη στην Αγγλία. Το αεροσκάφος Α400Μ μαζί με το σμήνος SoloTürk τράβηξαν το ενδιαφέρον των θεατών.
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Συνεχίζονται στο κέντρο της Airbus στην Σεβίλλη οι εργασίες για την παράδοση του δεύτερου αεροσκάφους. Ομάδες από την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, κάνουν τους τελευταίους ελέγχους στο επονομαζόμενο MSN013 αεροσκάφος πoυ έχει αριθμό παραγωγής 13.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
Εάν δεν υπαρξει κάποιο πρόβλημα σχεδίαζεται στο τέλος του μήνα να γίνει η παράδοση του MSN013 στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Μετά από το στάδιο της παράδοσης, το αεροσκάφος θα μεταφερθεί στην 12η Βάση Μεταφορών στο Ερκιλέτ της Καισάρειας. Εκεί θα εκτελεί τα καθήκοντα του στην 221η μοίρα μαζί με το αδερφάκι του το MSN009.
Η Τουρκία που μετείχε και ως σχεδιαστής και ως παραγωγός σε αυτό το σχέδιο, πρόκειται να παραλάβει συνολικά 10 αεροσκάφη. Με βάση τα συμφωνηθέντα η Τουρκία θα είναι ο δεύτερος χρήστης μετά από την Γαλλία. Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα παραλαμβάνει ετησίως 2 αεροσκάφηκαι το τελευταίο Α400Μ θα ενταχθεί το 2018
Kokpit.aero. 18/7/2014