ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

O Mεχμέτ Χιλμή τιμήθηκε με τελετή στην 83η χρονιά από τον θάνατο του

a968d988da3b5623e52a9338e2760928_XL

Ο δημοσιογράφος-δάσκαλος και εκ των ιδρυτών της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Μεχμέτ Χιλμή, κατά την 83η επέτειο του θανάτου του, τιμήθηκε με τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/6/2014.

Η τελετή άρχισε με ανάγνωση Κορανίου που έγινε από τον Ερκάν Ιμάμ Εφέντι-καθηγητή θρησκευτικών του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Μουζαφέρ Σαλίχογλου και συνεχίστηκε με προσευχή που έκανε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Ακολούθως ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης δικηγόρος Ραμαδάν Νιζάμ ανέφερε τα εξής : ¨Καταρχήν ευχαριστώ όλους όσους μετέχουν σε αυτή την τελετή. Ο Μεχμέτ Χιλμή στην μικρή του ζωή υπήρξε μια από τις πολύτιμες προσωπικότητες που βοήθησαν πολύ την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Το καθήκον που αναλογεί σε εμάς είναι, να στηρίξουμε τις αξίες της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης όπως διαμορφώθηκαν από τον ιδρυτή της και να τις μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές. Για τον ίδιο που κείτεται σε αυτό το μνήμα αλλά και για όλους που υπηρέτησαν την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, εύχομαι να έχουν έλεος από τον Αλλάχ και παρακαλώ να γίνουν δεκτές οι προσευχές και η ανάγνωση του Κορανίου.

Μετά από την τελετή στο μνήμα, προβλήθηκε στην αίθουσα της ΤΕΞ βίντεο σχετικά με την ζωή του Μεχμέτ Χιλμή, βίντεο που κέρδισε τον θαυμασμό των μετεχόντων. Ακολούθως προσφέρθηκε τσάι και χαλβάς που είχαν ετοιμαστεί από τον τομέα γυναικών της ΤΕΞ.

tex

Στην τελετή εκτός από τον πρόεδρο της ΤΕΞ δικηγόρο Ραμαδάν Νιζάμ, μετείχαν ο υποπρόξενος του προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κ. Ιρφάν Τσετίν, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΤΕΞ δικηγόρος Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος των ΕΠΑΘιτών Ξάνθης Νουρετίν Κιγιτζί, η κ. Σαϊμέ Κιρλιντοκμέ-ιδιοκτήτρια του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Μουζαφέρ Σαλίχογλου, ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΞ κύριος Οζάν Αχμέτογλου, ο κ. Ραμαδάν Ντουμπάν, ο κ. Μεχμέτ Χατζηχαλίλ, ο κ. Ερκάν Ρουσέν-μέλος της διοίκησης των φροντιστηρίων SUCCES, o υπεύθυνος της νεολαίας του DEB Ξάνθης Μουσταφά Σάργκο και άλλοι ομογενείς από την Ξάνθη

……………..

Περ.Ρόντοπ Ρουζγκαρί 26/6/2014