ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟ

Επίσκεψη από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης στην κομματική οργάνωση του DEB Ξάνθης

140250715615054

Μέλη του διοικητικού και ελεγκτικού συμβουλίου της ΤΕΞ και του τομέα γυναικών του συλλόγου, στις 10-6-2014 είχαν μια εθιμοτυπική συνάντηση με την κομματική οργάνωση του DEB Ξάνθης.

Τον πρόεδρο της ΤΕΞ Ραμαδάν Νιζάμ και την επιτροπή μαζί του την υποδέχτηκαν ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου και Ξανθιώτες μέλη του κόμματος.

Στην επίσκεψη, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΤΕΞ Ραμαδάν Νιζάμ και αφού συνεχάρη το DEB για την επιτυχία του στις ευρωεκλογές της 25ης Μαίου 2014, ανέφερε πως το αποτέλεσμα αυτό χαροποίησε όλη την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Ευχήθηκε στο DEB να έχει επιτυχίες στις περαιτέρω εργασίες του και είπε ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε είδους στήριξη.

Αργότερα πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο οποίος ευχαρίστησε την ηγεσία της ΤΕΞ για την επίσκεψη και για την στήριξη που παρείχαν και χρησιμοποίησε αυτές τις φράσεις : Εμείς ως κόμμα DEB σχετικά με την ΤΕΞ που είναι ένα από τα εκλεκτά μας σωματεία στην δυτική Θράκης, συνεχώς τονίζουμε πως είναι ανάγκη το συντομότερο δυνατό να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση του ΕΔΑΔ. Τις περασμένες μέρες το Συμβούλιο της Ευρώπης έκανε την δεύτερη προειδοποίηση προς την Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή της σχετικής με την ΤΕΞ απόφασης. Εμείς προσδοκούμε από την ηγεσία της πατρίδας μας την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και την απόδοσης της νομιμοποίησης της ΤΕΞ. Οι αρμόδιοι της χώρας μας θα πρέπει να ξέρουν καλά πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν επιζητά τίποτε άλλο πέρα από νόμο, δημοκρατία και ισότητα.

Το κόμμα DEB και η ΤΕΞ είναι δύο φορείς που υπηρετούν τον ίδιο αγώνα. Την ώρα που το DEB υπηρετεί αυτήν την κοινότητα σε πολιτικό πεδίο, η ΤΕΞ την υπηρετεί σε κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό πεδίο. Οι δύο αυτοί φορείς που υπηρετούν τον ίδιο αγώνα έστω και από διαφορετικούς δρόμους , πιστεύω πως από τώρα και μετά θα συνεχίσουν να στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Εύχομαι στους διοικούντες της ΤΕΞ και στον τομέα γυναικών τους να έχουν επιτυχίες στις περαιτέρω δραστηριότητες τους και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την επίσκεψη τους¨.

Ιστoσελίδα του DEB 11/6/2014