Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Kείμενο του ιστολόγιου 1/6/2014

Mια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του DEB στην Θράκη

ΚΙΕΦ

Όταν πριν από λίγο καιρό η ακτιβίστρια Ρωμά Σαμπιχά Σουλεϊμάν αποβλήθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί καθεστωτικοί δημοσιογράφοι έσπευσαν να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποχωρητικότητα που έδειξε στην βούληση του προξενείου (όπως αυτή εκφράστηκε από τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ). Και είχαν δίκιο όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Το τραγικό όμως για την πατρίδα μας είναι πως το ενδιαφέρον τους για τη Θράκη αυξήθηκε αίφνης, ακριβώς επειδή ήταν ένα θέμα που προσφερόταν για επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Που ήταν όμως τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ που ξαφνικά έγιναν θρακολόγοι ;

Που ήταν όλοι αυτοί όταν επί δεκαετίες το ΛΗΣΤΟ-ΠΑΣΟΚ έβαζε για βουλευτές άτομα πολύ στενά συνδεδεμένα με τον εκάστοτε Τούρκο πρόξενο ; Σας αναφέρω κατά λέξη τι μου είχε εξομολογηθεί πριν από όχι πολλά χρόνια ένας κρατικός αρμόδιος για μειονοτικό βουλευτή : ¨Το ΠΑΣΟΚ Ροδόπης έχει οργανική σχέση με το τουρκικό προξενείο. Ο βουλευτής (όνομα μειονοτικού βουλευτή) με το που προσγειώνεται στην Αλεξανδρούπολη πρώτα πάει στο προξενείο να πει τι έμαθε από την Αθήνα και μετά στο σπίτι του ! ¨.

Μια προσωπική εξομολόγηση αρκεί για να καταλάβετε το επίπεδο κάποιων (και όχι όλων βέβαια) εξ αυτών των δημοσιογράφων. Πριν από αρκετά χρόνια εργαζόμουν στον μεγάλο Έλληνα Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ασχολούμενος με Πομάκους , Ρωμά κ.λ.π. Έρχεται λοιπόν στη Θράκη μια δημοσιογράφος από Αθήνα που εργαζόταν στην μεγαλύτερη τότε εφημερίδα της πατρίδας μας, με σκοπό να γράψει άρθρο για την μειονότητα. Αντιληφθείτε τώρα την έκπληξη μου όταν την ώρα που εγώ σκεφτόμουν τι θα της πω και που θα την πάω, το πρώτο που μου είπε όταν πήγα και την πήρα από το ΚΤΕΛ ήταν : ¨Ξέρεις καμιά καλή καφετζού να μου πει το φλυτζάνι ;¨ Τι να γράψει αυτή η κοπέλα…

Παρατηρώ ακόμη και τώρα αξιόλογους δημοσιογράφους να λένε ¨Πως δεν χρειάζεται μεγάλη συζήτηση δημόσια για την Θράκη¨ ! Ωραία άποψη, να την χαίρονται ! Στρουθοκαμηλική !

Η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι πως η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης απαρτίζεται από τουρκογενείς, Πομάκους και Ρωμά. Αυτό είναι και η πραγματικότητα. Πλην όμως αν είσαι σοβαρό κράτος οφείλεις και να στηρίζεις αυτό που επικαλείσαι. Διαφορετικά οι ισχυρισμοί σου καθίστανται λόγια του αέρα. Ο συγχωρεμένος ο ανεξάρτητος βουλευτής Σαδίκ Αχμέτ σε ομιλία του μέσα στην βουλή στα τέλη της δεκαετίας του 80 είχε πει ¨Λέτε πως υπάρχουν Πομάκοι και Ρωμά. Φέρτε μου ΕΝΑΝ που να το δηλώνει αυτό¨

Και αυτό το γελοίο κράτος τότε ΔΕΝ ΕΙΧΕ !

Δόξα τω Θεώ λίγα χρόνια μετά έγιναν προσπάθειες στις οποίες πρωτοστατούσε ο Χ. με την βοήθεια του αληθινού πατριώτη Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Έτσι στα μέσα της δεκαετίας του 90 ιδρύθηκε ο πρώτος σύλλογος Πομάκων με την επωνυμία ¨Κέντρο Πομακικών Ερευνών¨ όπως και μια σειρά από σύλλογοι Ρωμά σε διάφορα μέρη της Θράκης. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε η πρώτη Πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα, η οποία ιδεολογικοποίησε ένα μέρος του πομακικού πληθυσμού και έθεσε το ποιμακικό ζήτημα ως ζήτημα πολιτισμικής γενοκτονίας. Το ελληνικό κράτος είχε πλέον ανθρώπους που μπορούσαν να εμφανιστούν παντού και να δηλώσουν ελεύθερα την ταυτότητα τους. Σε όλη αυτή την προσπάθεια οι κρατικοί φορείς ήταν άλλοτε αδιάφοροι αλλά πιο συχνά εχθρικοί. Διότι απλά αυτή η ομάδα έκαμνε αυτό που εκείνοι αδυνατούσαν ή αδιαφορούσαν να κάνουν. Όταν κάποιοι από τους κρατικούς φορείς κυνηγούσαν την επανεκλογή τους ή τα χρήματα η ομάδα των Χ-Εμφιετζόγλου δούλευε. Τότε μάλιστα κάποιοι ¨εκσυγχρονιστές¨ δημοσιογράφοι έγραφαν πως ο Εμφιετζόγλου ενδιαφερόταν για την Θράκη για να παίρνει δουλειές ! Έτσι είναι, ο βάτραχος του έλους πώς να αντιληφθεί την ομορφιά του ωκεανού…

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της προδοσίας κάποιων κομματαρχών να σας αναφέρω το εξής : Ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης επιδιώκοντας την επανεκλογή του, πήγαινε σε πομακοχώρια και έλεγε σε Πομάκους : Προσέξτε αυτοί (εννοούσε την ομάδα Εμφιετζόγλου) θέλουν να σας κάνουν Πομάκους ! ¨. Προφανώς ξέροντας ότι η τουρκόψυχη ομάδα της μειονότητας είναι πιο ισχυρή, πρόδιδε τα συμφέροντα της χώρας για να επανεκλεγεί….

Το κόμμα ΚΙΕΦ (DEB)

Mετά από τον θάνατο του ιδρυτή του DEB Αχμέτ Σαδίκ, πρόεδρος στο κόμμα ανέλαβε ο τότε ¨υπαρχηγός¨ του ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Αργότερα με δεδομένη αυτή του την ¨προϋπηρεσία¨ πήγε στο ΠΑΣΟΚ και εξελέγη αντινομάρχης. Από εκείνη του την θέση έκανε αμέτρητες μικρές εξυπηρετήσεις (ρουσφέτια) σε μουσουλμάνους που χρειαζόταν οτιδήποτε από την νομαρχία. Έτσι ¨ανδρώθηκε¨ πολιτικά και έφτασε να σαρώνει στις εκλογές που κατέβηκε ως βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ο Τούρκος Χατζηοσμάν έφτασε να γίνει βουλευτής ουσιαστικά χάρη στην άθλια κομματοκρατία που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα DEB ουσιαστικά ήταν ανενεργό για χρόνια και άρχισε να εμφανίζεται πάλι δυναμικά στο προσκήνιο από το 2011.Όταν μιλάμε για DEB ή ΚΙΕΦ στα ελληνικά, θα πρέπει να ξέρουμε ότι μιλάμε για κόμμα-δημιούργημα του προξενείου. Ποτέ δεν έχει παραβεί ούτε κατ΄ελάχιστο αυτά που πρεσβεύει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Όλοι αυτοί οι ¨δημοκράτες¨ που έστειλαν το ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, θα διανοούνταν ποτέ να στείλουν το ΣΔΟΕ στα γραφεία του DEB ; Έτσι για να δούμε από πού πληρώνονται τα γραφεία τους, τα ταξίδια τους , η προεκλογική εκστρατεία τους κ.α. Αναρωτήθηκε κανείς πως κερδίζουν τον επιούσιο μια σειρά από στελέχη του DEB ; Τι δουλειά κάνουν ;

Δεν κάνουν έλεγχο γιατί ΔΕΝ τους ενδιαφέρει το θέμα. Δεν τους ενδιαφέρει η Θράκη. Τους ενδιαφέρει μόνο να επανεκλέγονται οι κομματάρχες τους στα διάφορα πόστα. Τώρα για την πατρίδα….φωτιά και μπούρμπουλη να γίνει !

Τουρκικό προξενείο

Έτσι με αυτούς που εμείς εκλέγουμε, φτάσαμε στο σημείο η Τουρκία να ελέγχει την πλειοψηφία της μειονότητας όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές. Διότι όταν φτάνει στο σημείο να πείθει τόσους ανθρώπους να ψηφίσουν ένα κόμμα που σίγουρα δεν θα βγάλει ευρωβουλευτή, έ προφανώς τους ελέγχει. Ο νυν ηγέτης του DEB o Mουσταφά Αλή Τσαβούς είναι κατά την γνώμη μας ένας αχυράνθρωπος, μέχρι να αναλάβει τη ηγεσία του κόμματος αυτού ο Λεβέντ Σαδίκ-γιός του θανόντος ιδρυτή του κόμματος αυτού. Ήδη στην προεκλογική εκστρατεία μετείχε ενεργά και αυτός και η μητέρα του-σύζυγος του Αχμέτ Σαδίκ.

Πως λοιπόν το πέτυχε η Τουρκία αυτό το ποσοστό ; Είναι απλό, η Τουρκία δεκαετίες τώρα ¨παίζει ¨ στην Θράκη δίχως ουσιαστικό αντίπαλο. Για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην ιστοσελίδα μας και στον Αντιφωνητή χρόνια τώρα έχουμε γράψει πάμπολλα. Θα αρκεστώ να σας αναφέρω ένα έγγραφο ¨αρμόδιας¨ υπηρεσίας που έτυχε να δω λίγα χρόνια πριν. Το έγγραφο είχε ημερομηνία του 2006 και απευθυνόταν στην τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και περιγράφοντας τις δραστηριότητες του προξενείου έλεγε πως ¨Χρηματοδοτεί συλλόγους με τουρκικό φρόνημα, επισκευές τζαμιών ακόμη και σε μέρη όπου δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι, νέους επαγγελματίες, διασφαλίζει υποτροφίες σε παιδιά μουσουλμάνων με τουρκικό φρόνημα, πληρώνει μειονοτικές εφημερίδες, αθλητικά σωματεία, ιμάμηδες, δημοσιογράφους, ψευτομουφτήδες, πανηγύρια, εκδηλώσεις εθνικοθρησκευτικού χαρακτήρα κ.α.¨

Τι έκανε η κ. Μπακογιάννη για αυτό το θέμα ; Ότι και οι διάδοχοι της, τίποτε ουσιαστικό ! Οπότε σταδιακά φτάσαμε στο σημερινό τραγικό σημείο. Το αποτέλεσμα του DEB αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές αποτελεί την πτώχευση της μειονοτικής πολιτικής της Ελλάδας. Δείχνει την απόλυτη αποτυχία της μέχρι σήμερα ασκούμενης πολιτικής. Διότι όταν φτάνουμε στο σημείο μια κατεξοχήν αναθεωρητική και εχθρική για την πατρίδα μας χώρα όπως η Τουρκία, να ελέγχει ένα τόσο σοβαρό μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης, αυτό δείχνει και το μέγεθος της αποτυχίας μας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Έχοντας την πίστη πως φυσικά και είναι αναστρέψιμα τα πράματα στην Θράκη, θέλουμε να πιστεύουμε πως έστω και τώρα κάποιοι αρχικά στην Θράκη και μετά στην Αθήνα θα ξυπνήσουν και θα αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος. Αυτό είναι το πρώτο.

Δεύτερον είναι επιτακτική η ανάγκη για το στήσιμο ενός πραγματικού εθνικού κέντρου που θα παλέψει ενάντια στο προξενείο και τους εκατοντάδες (ενδεχομένως συντηρητικός ο υπολογισμός) πράκτορες του. Δεν μπορεί να προσδοκούμε πως το εκάστοτε κομματόσκυλο που εκλέγεται χάρη στα λεφτά του κόμματος, τα ρουσφέτια και τους τουρκόψυχους συνεργάτες του, θα κάνει οτιδήποτε απέναντι σε έναν τόσο πανίσχυρο μηχανισμό, όπως το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Μια λύση είναι η ενδυνάμωση με κάθε τρόπο της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων που λειτουργεί στην Θράκη και ο αυστηρός έλεγχος της ¨απόδοσης¨ της. Διότι και στο παρελθόν έστελναν πολλά χρήματα σε αυτή την υπηρεσία, αλλά αυτά πήγαιναν για να βγαίνει το κυβερνών κόμμα ! Και φυσικά κάποια πιθανόν να κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς υπαλλήλων του…

Όταν λέμε ¨απόδοση¨ εννοούμε το εξής : Ο κάθε επικεφαλής της υπηρεσίας να κρίνεται με βάση το πόσο αποδυνάμωσε τον τουρκικό εθνικισμό στην περιοχή (π.χ αν ενδυνάμωσε φορείς που εκφράζουν φρόνημα πέραν του τούρκικου εντός της μειονότητας). Διότι όταν π.χ. μεθαύριο έρθει ένας Αμερικανός διπλωμάτης στην Θράκη και οι ¨κόκκινοι¨ του δείξουν 10 συλλόγους και 3 δημάρχους που δηλώνουν Τούρκοι, εσύ τι θα του δείξεις ;

Αυτά που προτείνουμε είναι αυτά ακριβώς που ήδη κάνει το τουρκικό προξενείο για τους τουρκόψυχους. Δηλαδή κατ΄αντιστοιχία, προτείνουμε ίδρυση και στήριξη συλλόγων και φορέων απαρτιζόμενων από Πομάκους και Ρωμά.

Τώρα αν υπάρχει κόμμα που αντί να θέλει την ενίσχυση της υπηρεσίας αυτής, προτείνει την κατάργηση της, θα ήταν καλό να μας πει πως θα αντιμετωπίσει την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου.

Επιτακτική επίσης είναι η ανάγκη οικονομικού ελέγχου σε όλους αυτούς που επί χρόνια πληρώνονται από την Τουρκία. Δεν μπορεί να πηγαίνει το ΣΔΟΕ και να γράφει γιατί ο τάδε αγρότης δεν έκοψε απόδειξη 1 ευρώ (!) για τα κρεμμύδια, να του γίνεται ποινικό δικαστήριο για αυτό και να μην τολμάνε να ¨ακουμπήσουν¨ ΕΝΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από τους ιμάμηδες του ψευδομουφτή που χρόνια τώρα παίρνουν μαύρα 1000 ευρώ τον μήνα….

Κλείνοντας και για να μην νομίσει κανείς πως έχουμε κάποια εμπάθεια με το ΠΑΣΟΚ να σας περιγράψω έναν διάλογο που είχα πριν από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή Ροδόπης. Τον ρώτησα λοιπόν αν αληθεύει πως έχει συνεννοηθεί η Αθήνα με την Άγκυρα για την ενίσχυση του συνδυασμού της Φελίνας (είναι ο συνδυασμός που κατέβηκε στον δήμο Κομοτηνής υποστηριζόμενος από την ΝΔ). Και έκπληκτος τον άκουσα να λέει : ¨Δεν ξέρω ειδικά για την Φελίνα αλλά ξέρω πως ο (όνομα κορυφαίου ¨γαλάζιου¨ υπουργού) είναι σε επαφή με την τουρκική πρεσβεία για την όσο το δυνατόν ενίσχυση των συνδυασμών μας στην Θράκη¨.

Και μετά λέμε ¨τι έχουν τα έρμα και ψοφάν¨…