ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ!

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ έκοψε το νερό στην Συρία !

akpsu_ic

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ κόβοντας το νερό του Ευφράτη που ρέει προς την Συρία, άφησε εκατομμύρια ανθρώπους που ζούνε σε αυτή τη χώρα, αντιμέτωπους με την απειλή της λειψυδρίας.

Η Συρία που τρία χρόνια τώρα αντιμετωπίζει τις επιθέσεις των εξωτερικά στηριζόμενων ένοπλων ομάδων, τώρα αντιμετωπίζει και το φάσμα της λειψυδρίας.

Σύμφωνα με το κείμενο του Σουχείμπ Αντζαρινί στην εφημερίδα Ελ Αχμπάρ, η κυβέρνηση του ΑΚΡ πριν από δύο εβδομάδες κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, έκοψε εντελώς το νερό του Ευφράτη. Η Άγκυρα είχε αρχίσει σταδιακά να μειώνει την ροή του Ευφράτη πριν από ένα μήνα.

Πηγή που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της ανέφερε πως το ύψος του νερού στην τεχνητή λίμνη Άσαντ βρίσκεται 6 μέτρα κάτω από το κανονικό και ότι αν μειωθεί η στάθμη ακόμη ένα μέτρο, το φράγμα θα τεθεί εκτός λειτουργίας. Η ίδια πηγή ανέφερε πως μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με την Τουρκία ή θα μειώσουν ή θα κόψουν εντελώς την ροή του νερού.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της ροής του νερού στην περιοχή Ελ Χάφσα στα ανατολικά του Χαλεπίου. Η περιοχή αυτή παίρνει νερό από την λίμνη Άσαντ. Οι αποθήκες νερού και βοηθητικές πηγές της περιοχής αναμένεται σήμερα ή αύριο να εξαντληθούν. Επίσης το φράγμα Τισρίν αδυνατεί να παράξει ρεύμα λόγω έλλειψη νερού από τον Ευφράτη. 7 εκατομμύρια Σύριοι στην περιοχή του Χαλεπίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την λειψυδρία.

…………

Haber.sol.org 30/5/2014