ΣΤΑ 15 ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ…

Δεν έγινε δυνατό να σωθεί ο Φερίτ που τον είχαν δείρει στην τάξη

fft81_mf2231453

Εν μέσω δακρύων στο Όρμανλι του νομού Ζόγκουλντακ ξεπροβόδησαν οι συγγενείς στο τελευταίο του ταξίδι τον 15 ετών Φερίτ Ασλάν Ζαρί, ο οποίος πέθανε μετά από 21 μέρες που έμεινε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά από ξυλοδαρμό που φέρεται να δέχτηκε από 4 μαθητές στο Τεχνικό-Επαγγελματικό λύκειο Ιμπραήμ Οζαϊντίν στην Κωνσταντινούπολη.

ΖΟΓΚΟΥΛΝΤΑΚ – Αναφέρεται πως ο Φερίτ Ασλάν Ζερί έπεσε σε κώμα στις 23/5/2014 μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη από ομάδα 4 μαθητών στο σχολείο. Από το σχολείο μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο στο Αρναβούτκιοϊ και μετά από τρεις ώρες στο Εκπαιδευτικό-Ερευνητικό νοσοκομείο Χασεκί, όπου και παρέμεινε 21 μέρες στην ΜΕΘ μέχρι που εξέπνευσε χτες το πρωί. Η σωρός του παραλήφθηκε σήμερα από την ιατροδικαστική και μετά το μεσημέρι έφτασε στο Όρμανλι του νομού Ζόγκουλντακ. Εκεί έγινε δεκτή με κραυγές πόνου και θρήνου, ενώ καθώς κάποιοι συγγενείς έπαθαν νευρική κρίση ακόμη δεν έγινε δυνατό να την κατεβάσουν από το όχημα. Όταν έφθασαν πιο ηλικιωμένοι της οικογένειας, έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν κάποιες γυναίκες που λιποθύμησαν.

Ο Χαλίλ Σαρί –αδερφός του θύματος ανέφερε πως τον πόνο τους αυξάνει το ότι την μέρα που τα άλλα παιδιά παίρνουν το ενδεικτικό τους αυτοί παραδίδουν στο χώμα τον αδερφό του και ζήτησε δικαιοσύνη. Είπε πως ο αδερφός του πήγαινε 5 φορές την μέρα στο ναμάζι, πως πέρα από τα σπορ δεν είχε καμμιά κακιά συνήθεια και ανέφερε : ¨Το περιστατικό συνέβη μεσημέρι. Ο αδερφός μου κάνει το ναμάζι του στο μεστζίτ. Ανεβαίνει πάνω στην τάξη του. Πηγαίνοντας σφίγγει το μάγουλο φίλου του και μπαίνει στην τάξη. Αμέσως μετά μπαίνουν 4-5 παιδιά. Αυτά είναι από άλλη τάξη. Ρωτάνε τον αδερφό μου ¨εσύ γιατί χτύπησες εκείνο το παιδί ¨και αυτός τους λέει πως δεν το χτύπησε. Λογομαχούνε. Μόλις σηκώνεται ο αδερφός μου τον χτυπάνε στην φλέβα. Προσπαθεί να φύγει. Τον κυνηγάνε και τον κλωτσάν. Τότε πέφτει με το κεφάλι κάτω και λιποθυμά. Μετά προσπαθούνε να τον βγάλουν από εκεί.

…………………

Πρακτορείο Τζιχάν 14/6/2014

https://www.youtube.com/watch?v=OQJ1LbEAtkE