ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία το 20 τουρνουά ποδοσφαίρου Δρ. Σαδίκ Αχμέτ

turfe2

Στις 8 Ιουνίου 2014 τελέσθηκε με διοργάνωση του Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης του Ντούισμπουργκ και υπό την αιγίδα της ABTTF το παραδοσιακό 20 τουρνουά ποδοσφαίρου Αχμέτ Σαδίκ.

……………..

Στο τουρνουά ποδοσφαίρου Σαδίκ Αχμέτ που οργανώνεται για να τιμηθεί και να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές ο ηγέτης της τουρκικής μειονότητας Σαδίκ Αχμέτ, μετείχαν ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ-γιός του Σαδίκ Αχμέτ και ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς-πρόεδρος του κόμματος DEB που ιδρύθηκε από τον Σαδίκ Αχμέτ.

………………

Μιλώντας ο πρόεδρος της ABTTF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) Χαλίτ Χαμπίπογλου , εστίασε στην ενωτική ισχύ του αθλητισμού και είπε πως ο πραγματικός σκοπός του τουρνουά είναι η διατήρηση των ιδεών του Αχμέτ Σαδίκ. Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ-γιός του Σαδίκ Αχμέτ και ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς-πρόεδρος του κόμματος DEB υπογράμμισαν την σημασία του τουρνουά και ευχήθηκαν επιτυχία στις ομάδες. Στην επίδειξη ομάδας οθωμανικών στρατιωτικών εμβατηρίων (Mehter takımı) μετείχε και ο Τούρκος πρόξενος του Ντίσσελντορφ Αλαττίν Τεμούρ , ποίος απεύθυνε και χαιρετισμό.

……………….

Το βράδυ της μέρας που έγινε το τουρνουά έγινε η απονομή του κυπέλλου και οργανώθηκε βραδιά Πολιτισμού και Οικογενείας. Ο οικοδεσπότης-πρόεδρο του Συλλόγου του Ντούισμπουργκ Δρ. Ραίφ Μποζατζί χαιρέτισε όλους τους καλεσμένους. Ακολούθως μιλώντας ο πρόεδρος της ΑΒΤΤF Χαλίτ Χαμπίπογλου υπογράμμισε την σημασία του ποδοσφαιρικού τουρνουά και είπε πως το κόμμα DEB που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ, πέτυχε στις ευρωεκλογές της 25ης Μαίου μια ιστορική επιτυχία και ότι το κόμμα αυτό συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο την κληρονομιά του Αχμέτ Σαδίκ. Συνεχάρη επίσης τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς για την επιτυχία του DEB.

……………

Mετά από την προβολή βίντεο σχετικά με την ζωή και τον αγώνα του Σαδίκ Αχμέτ, μίλησε ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ο οποίος ευχαρίστησε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης που ζούνε στην Ευρώπη οι οποίοι στηρίζοντας την κληρονομιά του Αχμέτ Σαδίκ, οργανώνουν αδιάκοπα επί 20 χρόνια το ποδοσφαιρικό τουρνουά, μεταδίδοντας τις ιδέες του Αχμέτ Σαδίκ στις επόμενες γενιές. Ανέφερε πως ως οικογένεια του Αχμέτ Σαδίκ ποτέ δεν άφησε μόνους του Τούρκους της Δυτικής Θράκης-Ευρώπης και ότι καταβάλουν προσπάθεια για την συντήρηση της κληρονομιάς του πατέρα τους. Είπε πως ως οικογένεια Σαδίκ στήριξαν με όλο τους το είναι το κόμμα DEB στις ευρωεκλογές και ότι στηρίζουν τον αγώνα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.

……………..

……………..

Εφ. Γκιουντέμ 10/6/2014

Σχ : Βαράει έναν σκοπό η Τουρκία και όλοι χορεύουν…