ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΚΕΥΗ ΦΥΛΑΚΙΩΝ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στρατιώτης πυροβολήθηκε στην Λίτζε

Lice'de bir asker vuruldu

Κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας με κλείσιμο δρόμου στην περιοχή Λίτζε του νομού Ντιγιαρμπακίρ, στρατιώτης τραυματίστηκε από πυροβολισμό.

Διαδηλωτές που οργάνωσαν διαμαρτυρία επί της Ε.Ο. Ντιγιαρμπακίρ-Μπίγκιολ, πέταξαν πυροτεχνήματα και αυτοσχέδια εκρηκτικά κατά των δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν με χρήση σπρέι πιπεριού. Τότε υπήρξε πυροβολισμός από την μεριά των διαδηλωτών προς τις ομάδες της στρατοχωροφυλακής. Στρατιώτης τραυματίστηκε από σφαίρα που τον πέτυχε στο πόδι.

Ο τραυματισμένος στρατιώτης απομακρύνθηκε με θωρακισμένο όχημα.

Χτες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Λίτζε είχαν ακουστεί ήχοι όπλων.

Οι μονάδες της στρατοχωροφυλακής πυροβόλησαν στον αέρα και έκαναν την εξής ανακοίνωση : ¨Μην γίνεστε όργανα των τρομοκρατών, Μην παίζετε τα παιχνίδια τους. Αυτοί σας χρησιμοποιούν ως ασπίδα. Θα πυροβολήσουν από πίσω σας. Στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας, την στιγμή που θα εντοπίσουμε τους τρομοκράτες, θα ανταποδώσουμε. Σας χρησιμοποιούν ως τροφή. Αγαπητοί πολίτες, παρακαλούμε πολύ εγκαταλείψτε τον χώρο. Σας χρησιμοποιούν ως ζωντανές ασπίδες. Μιλάτε για ειρήνη αλλά τον πόλεμο αυτό τον κάνουν οι τρομοκράτες¨.

https://www.youtube.com/watch?v=A8tjCfNubm4

Εφ. Ραντικάλ 5/6/2014