ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ IŞİD

¨H τουρκική κυβέρνηση και οι συμμορίες της IŞİD…¨

130620141713409941919_2

Ο δήμαρχος της πόλης Μάρντιν Αχμέτ Τουρκ δήλωσε πως ¨Μέχρι πρόσφατα η τουρκική κυβέρνηση επέτρεπε στις συμμορίες της IŞİD να περνάν τα σύνορα και να μπαίνουν στην Συρία¨.

……………..

Ο Αχμέτ Τουρκ είπε πως οι μαχητές της IŞİD επιχειρούσαν με άνεση στα τουρκοσυριακά σύνορα και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως μέχρι πρόσφατα αυτό το επέτρεπε.

Ο Αχμέτ Τουρκ δήλωσε : ¨ Η τουρκική κυβέρνηση επέτρεπε στις συμμορίες της IŞİD να περνάνε στην Συρία. Και αυτό το έκανε διότι δεν επιθυμούσε την ενδυνάμωση του PYD (σημ.μεταφρ : οργάνωση των Κούρδων που ζούνε εκεί) στην Β.Συρία. Δεν είναι τίμιο από την μια να μιλάς για ειρηνευτική διαδικασία και από την άλλη να στηρίζεις τις συμμορίες της η τουρκική κυβέρνηση επέτρεπε στις συμμορίες της IŞİD¨

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Αχμέτ Τουρκ είπε πως μαχητές της IŞİD που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην Συρία, νοσηλεύτηκαν στην Τουρκία και συνέχισε λέγοντας : ¨Οι συμμορίες της IŞİD περνούσαν ένοπλες τα σύνορα από την Τουρκία προς την Συρία και η τουρκική κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα τα παρέβλεπε. Οι κάτοικοι του Μάρντιν έχουν δει αυτή την κατάσταση με τα μάτια τους. Διαθέτουμε και τις σχετικές φωτογραφίες για αυτό. Μαχητές της IŞİD που ερχόταν από Συρία προς Τουρκία γινόταν δεκτοί στα τουρκικά σύνορα, αλλά σε τραυματισμένους και γέρους Κούρδους δεν τους επιτρεπόταν να περάσουν.

…………………

DHA 13/6/2014