ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Ιράκ : Η Τουρκία φέρεται με απληστία

irak_19

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε κατά της Τουρκίας που λειτουργεί ως όχημα για την μεταφορά του πετρελαίου του Β.Ιράκ στον κόσμο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ιράκ και υπεύθυνος για την ενέργεια Χουσείν Ελ Σεχριστανί

Ο Σεχριστανί που κατηγόρησε την Τουρκία πως συμπεριφέρεται με απληστία, ανέφερε πως κινήσει νομικές διαδικασίες σχετικά με λαθραίο πετρέλαιο κατά των χωρών που θα αγοράσουν πετρέλαιο δίχως την έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης.

Ο Σεχριστανί μιλώντας στο AFP είπε : ¨Πιστεύουμε πως η Τουρκία κινείται με απληστία προσπαθώντας να βάλει χέρι στο φτηνό ιρακινό πετρέλαιο. Έδωσαν ευκαιρία στο λαθρεμπόριο και αυτή η κατάσταση υπονόμευσε τις σχέσεις μας.

Ανέφερε επίσης πως αυτή η κίνηση της Τουρκίας ¨προκάλεσε υπερβολική ζημιά στην Τουρκία. Κλόνισε την οικονομία μας. Ο ιρακινός λαός στερήθηκε αυτού του εσόδου. Τέτοια εχθρική στάση δεν επέδειξε κανένας άλλος γείτονας μας¨

Ο αντιπρόεδρος του Ιράκ κάλεσε την Τουρκία να επανεξετάσει αυτήν τη στάση της και πρόσθεσε πως ήδη έχει συνεννοηθεί με κάποια νομικά γραφεία στην Ευρώπη για να κυνηγήσουν τους πιθανούς αγοραστές.

Haber.sol.org 1/6/2014

 Σχ : Η Τουρκία έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μπαρζανί στο Β. Ιράκ και προσπαθεί να διακινήσει το πετρέλαιο εκείνης της περιοχής παρακάμπτοντας την κεντρική κυβέρνηση.