ΤΟΥΡΚΟΣΥΝΑΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΙΨΑΛΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο BTTDD (Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης) ένωσε στα Ίψαλα Δυτικοθρακιώτες πολιτικούς

140274598086952

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης παρέθεσε γεύμα σε αυτούς που εκλέχτηκαν και μετείχαν στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές της Ελλάδας που έγιναν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Στην εκδήλωση που έγινε στα Ίψαλα του νομού Ανδριανούπολης μετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των κομματικών γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του DEB, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Αρριανών, Μύκης και Ιάσμου, δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν σε διάφορα μέρη της Δυτικής Θράκης, σύμβουλοι που εξελέγησαν στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, η ηγεσία του BTTDD και πρόεδροι διαφόρων τμημάτων του συλλόγου αυτού στην Τουρκία.

Την εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Τανέρ Μουσταφάογλου-πρόεδρος του BTTDD. Στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους αποδέχτηκαν την πρόσκληση. Ο Τανέρ Μουσταφάογλου ανέφερε πως οι Δυτικοθρακιώτες που διαβιούν στην Τουρκία, πάντα ενδιαφέρονται στενά για τα θέματα της περιοχής και τόνισε ότι είναι ανάγκη οι Δυτικοθρακιώτες είτε ζούνε στην Τουρκία είτε στην Δυτική Θράκη, πρέπει να κινούνται μέσα σε ενότητα και ομοψυχία. Τέλος ανέφερε πως ο BTTDD όπως αγωνίστηκε μέχρι σήμερα για την επίλυση των θεμάτων των Δυτικοθρακιωτών, έτσι και θα συνεχίσει.

Μετά από τον Τανέρ Μουσταφάογλου τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Ο Αχμέτ Μέτε στην ομιλία του είπε πως η Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης ξεπέρασε με επιτυχία την εκλογική περίοδο, αλλά τόνισε πως ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει τώρα και ευχήθηκε και σε αυτούς που είναι στην εξουσία και σε αυτούς που είναι στην αντιπολίτευση να έχουν επιτυχία στα καθήκοντα τους.

Μετά από τον Αχμέτ Μέτε, μίλησε ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς ευχαρίστησε τον BTTDD για το γεύμα που παρέθεσε. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα που απέσπασε το DEB στις ευρωεκλογές της 25/5/2014 και ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν για να επιτευχθεί αυτό. Ανέφερε πως η επιτυχία τους φόρτωσε με μια ευθύνη και ότι ως DEB θα εργαστούν για να φέρουν επάξια αυτή την ευθύνη.

Ακολούθως μίλησε ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος του DEB Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου. Άρχισε την ομιλία του ευχαριστώντας τους διοικούντες του BTTDD για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Ο Οζάν Αχμέτογλου ανέφερε πως η ενότητα και η ομοψυχία που επέδειξε η μειονότητα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου υπήρξε πολύ ικανοποιητική. Ο Αχμέτογλου είπε πως ο κόσμος σαν γροθιά έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσους προεκλογικά έλεγαν πως δεν θα μπορούσε η μειονότητα να ενωθεί και τόνισε πως με το αποτέλεσμα αυτό η φωνή της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης έφτασε με ισχυρό τρόπο και στην Αθήνα και στην Ευρώπη

Μετά έκαναν από μια ομιλία-χαιρετισμό οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Αριανών Ριντβάν Αχμέτ, Μύκης Τζεμίλ Καμπζά και Ιάσμου Ισμέτ Καντί.

Η εκδήλωση έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες

1

2

3

Ιστοσελίδα του DEB 14/6/2014