ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ

Ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν συζήτησε στην Αθήνα το θέμα του μειονοτικού δημοτικού Χάρμανλικ

4e402c8920f4be037902c4be9402ea8f_XL

Ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης συζήτησαν στην Αθήνα σχετικά με το μειονοτικό δημοτικό σχολείο του Χάρμανλικ.

Ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, είχαν στις 11 Ιουνίου στην Αθήνα μια συνάντηση με υπευθύνους της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) σχετικά την διάθεση έκτασης που πρέπει να γίνει από το κράτος για την κατασκευή του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Χάρμανλικ .

Ο Χατζηοσμάν και ο Πετρίδης συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας τον Γρηγόρη Δούνη, με τον διευθυντή Χαράλαμπο Φωτόπουλο και τον υπάλληλο της τον κύριο Παπαδόπουλο. Συζήτησαν γύρω από το θέμα του δημοτικού μειονοτικού σχολείου Χάρμανλικ που καιρό τώρα ζητείται να γίνει και ζήτησαν η απόδοση της έκτασης να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Όπως είναι γνωστό, στην κατεύθυνση των εργασιών που γίνονται σχετικά με την κατασκευή μειονοτικού δημοτικού σχολείου στην περιοχή Χάρμανλικ, ο στόχος είναι το νέο δημοτικό που θα γίνει στην περιοχή Χάρμανλικ, να συμπεριληφθεί στο δημοτικό σχολείο Μάστανλι.

Οι πλευρές που μετείχαν στην συζήτηση ανέφεραν πως η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα θετική και επωφελής, πως για την κατασκευή του εν λόγω σχολείου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες χρόνια τώρα και ότι εξέφρασαν την επιθυμία τους να περατωθούν αυτές οι προσπάθειες και να υπάρξει το σχολείο.

Ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν σχετικά με το θέμα δήλωσε πως συνεχίζει με έντονους ρυθμούς τις εργασίες σχετικά με το θέμα αυτό και ότι θα συνεχίσει να τις παρακολουθεί

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12/6/2014

thumbl_500x335

Σχ : Με δεδομένο ότι στην περιοχή του Χάρμανλικ υπάρχει κοντά ένα ΔΗΜΟΣΙΟ δημοτικό σχολείο , δεν αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα που είχε η παρουσία του δημάρχου Πετρίδη στην συνάντηση αυτή. Έχει καμμιά υποχρέωση η Ελλάδα να χτίσει νέο μειονοτικό δημοτικό σε συνοικία με πληθυσμούς Ρωμά και Πομάκων ;

Είμαστε στα καλά μας ;