ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ)

Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανάπτυξη

image

H τουρκική οικονομία κατά το πρώτο τέταρτο του έτους με την στήριξη των δημόσιων δαπανών και των εξαγωγών, αναπτύχθηκε κατά 4,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία, η μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη του πρώτου τετάρτου του έτους είχαν οι δημόσιες δαπάνες και οι εξαγωγές, ενώ μικρή ήταν η συμβολή της πιεσμένης εσωτερικής κατανάλωσης (μέσω των περιορισμών σε πιστωτικές κάρτες και σε πωλήσεις με δόσεις) και των μειωμένων λόγω ανόδου του συναλλάγματος εισαγωγών.………………..

Ανάπτυξη με βάση την παραγωγή

Με βάση τον υπολογισμό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περσινού έτους, υπήρξε ανάπτυξη 14,% και έφτασε σε τρέχουσες τιμές στα 407,3 δις λίρες.

Η μεταποιητική βιομηχανία στο πρώτο τετράμηνο του έτους σε τρέχουσες τιμές είχε ανάπτυξη 18,6% φτάνοντας τα 67,1 δις λίρες και σε σταθερές τιμές αύξηση 4,9% φτάνοντας στα 7,5 δις λίρες.
Αντίθετα στις χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, στο πρώτο τετράμηνο του 2014 σε τρέχουσες τιμές υπήρξε μια μείωση 4,5% υποχωρώντας στα 12,8 δις λίρες, ενώ σε σταθερές τιμές υπήρξε αύξηση 13,9% φτάνοντας τα 4 δις λίρες.
…………..

DHA  10/6/2014