ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Νταβούτογλου : Μαζί με τις σουνιτικές ομάδες οργανώσαμε αντίσταση

Reuters_Davutoglu_kızgın_main

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου παραδέχτηκε πως συναντήθηκε με σουνιτικές ομάδες το 2006 και το 2009 και οργάνωσαν την αντίσταση. Ο Νταβούτογλου είπε πως ¨Ως αρχισύμβουλος, ένωσα όλους τους ηγέτες και τις αντιστασιακές ομάδες των σουνιτών¨.

Ο Νταβούτογλου μιλώντας σε συνέδριο που είχε τίτλο ¨Ο αυξανόμενος ρόλος των περιφερειακών οργανώσεων στην διαμεσολάβηση¨, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος και απογοητευμένος και είπε ¨Αυτή τη στιγμή μια μεγάλη κρίση είναι στην πόρτα μας και εμείς επηρεαζόμαστε από αυτό¨

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωσε περί ¨κρίσης στην πόρτα μας¨, καθώς όταν η γνωστή για τις σφαγές IŞİD κατέλαβε πολλές περιοχές στο Ιράκ και άρχισαν να φεύγουν από εκεί Τούρκοι πολίτες, είχε δηλώσει πως ¨Δεν μπορούμε να μιλάμε για χάος στο Ιράκ¨.

¨Οργανώσαμε σουνιτική αντίσταση¨

Ο Νταβούτογλου στην ομιλία του παραδέχθηκε πως οργάνωσαν την σουνιτική αντίσταση. Είπε πως συναντήθηκε με ομάδες της σουνιτικής αντίστασης το 2006 και το 2009 και είπε ¨Το 2006 αν και δεν μας το είχε ζητήσει κανείς, αναλάβαμε μια πρωτοβουλία συνάντησης όλων των σουνιτικών αντιστασιακών ομάδων στην Κωνσταντινούπολη. Εγώ προσωπικά επί 4 μήνες λειτουργώντας σαν αρχισύμβουλος επενέβην και συγκεντρώσαμε εκπροσώπους όλων των σουνιτικών αντιστασιακών ομάδων. Το 2009 κάναμε πάλι το ίδιο¨.

Ο Νταβούτογλου κατηγορώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας είπε πως ¨Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, διότι δεν μπόρεσε να προβεί σε πρωτοβουλίες με τους σωστούς ανθρώπους και κατά την σωστή χρονική στιγμή, στη βάση των παγκόσμιων αξιών. Το Ιράκ και η Συρία διαπλέκονται μεταξύ τους¨.

Haber.sol.org 28/6/2014

 Σχ : Αυτό που έμμεσα λέει ο Νταβούτογλου είναι ότι απλά οργάνωναν πολιτικά και ενδεχομένως στρατιωτικά ¨διάφορες αντιστασιακές σουνιτικές ομάδες¨  ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ…. Δεν λέει βέβαια αντίστασης έναντι τίνος ; Πρόκειται για ομολογία ενίσχυσης τρομοκρατικών ομάδων. Αυτών που τώρα δείχνουν και τον πολιτισμό τους με εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς κ.α. 

Την ώρα δηλαδή που ο Ερντογάν συναντούσε ηγέτες γειτονικών χωρών ως φίλος, από πίσω έσκαβε τον λάκκο τους…. Έτσι στήθηκε προφανώς και η ISID. Είπαμε γείτονας μάλαμα η Τουρκία… H παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17/1/2011. Είναι από συνάντηση του Ερντογάν με τον Άσαντ στην Δαμασκό…Από την μια επισκέψεις και λόγια για φιλίες και ειρήνη και από την άλλη… Αλήθεια μήπως η Τουρκία ετοιμάζει σουνιτικές ομάδες αντίστασης και για…άλλες χώρες ; 

F7472CF7-C246-4114-9015-4652F68A0854_w640_r1_s