ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Το ¨κορίτσι με το κόκκινο φουλάρι¨ βγήκε στο βουνόfft86_mf2241988

Στην σημερινή Γενί Οζγκιούρ Πολίτικα δημοσιεύτηκε πως η Αϊσέ Ντενίζ Καρατσαγίλ που έγινε γνωστή στα γεγονότα του πάρκου Γκεζί ως ¨το κορίτσι με το κόκκινο φουλάρι¨, βγήκε στο βουνό και εντάχθηκε στο ΠΚΚ.

Αναφέρεται πως η Αϊσέ Ντενίζ Καρατσαγίλ που κατά την διάρκεια των γεγονότων Γκεζί, είχε συλληφθεί στην Αττάλεια και είχε κατηγορηθεί πως με το κόκκινο φουλάρι της έκαμνε σοσιαλιστική προπαγάνδα, εντάχθηκε στο ΠΚΚ και βγήκε στο βουνό. Στην είδηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Γενί Οζγκιούρ Πολίτικα που εκδίδεται στο εξωτερικό, αναφέρεται πως η Καρατσαγίλ πήρε αυτή την απόφαση όταν βρισκόταν στη φυλακή. Καταγράφεται επίσης πως το όνομα της Καρατσαγίλ στο βουνό είναι ¨Ντεστάν Γιορούκ¨.

…………………

Ο Χακάν Εβτζίν-δικηγόρος της Ντενίζ, αναφέρει πως το ίδιο το κράτος την έστειλε στο ΠΚΚ καθώς όπως είπε ¨Όταν ένα νέο κορίτσι το δικάζετε και του βάζετε να αντιμετωπίσει 98 έτη φυλάκισης απλά και μόνο επειδή έκανε πορεία και φορούσε κόκκινο φουλάρι, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεστε. Η Αϊσέ ενώ βρισκόταν στην Αττάλεια σε ένα κελί μαζί με ένα μέλος της DHKP-C και δίχως να έχει υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό αδίκημα, την έσυραν στην Αλάνια. Εκεί την έβαλαν σε κελί μαζί με μέλη του ΠΚΚ. Τότε είχαμε υποβάλλει τις αντιρρήσεις μας προς την διοίκηση των φυλακών αλλά δεν εισακουστήκαμε. Σe εκείνο το διάστημα η Ντενίζ έμαθε κουρδικά, έγινε ένα μαζί τους και στο τέλος εξεγέρθηκε. Ήταν σαφές πως έτσι θα γινόταν¨.

Εφ. Ραντικάλ 20/6/2014