ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ένας στους 12 στρατιώτες σκέφτεται την αυτοκτονία

askeric_0

Η Πλατφόρμα Δικαιωμάτων Στρατιωτών κοινοποίησε την σχετική με τις παραβιάσεις δικαιωμάτων στον στρατό αναφορά της. Σύμφωνα με την αναφορά, ο ένας στους 12 στρατιώτες σκέφτεται την αυτοκτονία, ενώ οι στρατιώτες σκέφτονται 2,5 φορές παραπάνω την αυτοκτονία από ότι οι πολίτες.

Η Πλατφόρμα Δικαιωμάτων Στρατιωτών παρουσίασε την ¨Αναφορά Δικαιωμάτων Στρατιωτών-2014¨στο ξενοδοχείο Hill στο Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Μιλώντας στην παρουσίαση ο Τολγκά Ισλάμ που είναι μέλος της Πλατφόρμας, ζήτησε την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και την αποτελεσματική και διάφανη διερεύνηση των ύποπτων θανάτων στρατιωτών.

……………..

Τα περισσότερα παράπονα για παραβιάσεις δικαιωμάτων προέρχονται από Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Κύπρο, Ερζερούμ, Σιρνάκ, Χακάρι, Καρς, Χατάι και Κιρίκκαλε.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν στρατιώτες (που αποκρύπτουν τα ονόματα τους) που υπέστησαν παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους κατά την θητεία και προσέφυγαν στην ιστοσελίδα, για όσο δεν ανοίγουν στον πολιτικό έλεγχο οι T.E.Δ. , οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων θα συνεχίζονται, ενώ αναφέρεται πως στις περιπτώσεις ¨ύποπτων θανάτων στρατιωτών¨ δεν διεξάγεται σοβαρή έρευνα.

Ηaber.sol.org 16/6/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone