ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ DEB, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΙΟΥ ΣΑΔΙΚ…

Το κόμμα DEB παρουσίασε τους υποψήφιους του

 e6763e1b00100a0a7cb2172861116b0f_XL

Το κόμμα DEB που από τότε που ιδρύθηκε για πρώτη φορά μετέχει σε ευρωεκλογές, παρουσίασε απόψε στο χωριό Θάμνα του δήμου Κομοτηνής, τους υποψήφιους του. Παρουσιάστηκαν συνολικά οι 38 μειονοτικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Στην συγκέντρωση μετείχε και ο Λεβέντ Σαδίκ-γιός του αείμνηστου Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς στην ομιλία που έκανε, είπε πως είναι καιρός να γράψουμε ιστορία και να αποδείξουμε την ύπαρξη μας.

Στην συγκέντρωση παρουσίασης των υποψηφίων του DEB, μετείχαν ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μέλη του Δ.Σ. του κόμματος, ιδρυτικά μέλη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Είναι καιρός να γράψουμε ιστορία και να αποδείξουμε την ύπαρξη μας

Στην συγκέντρωση ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς εξέφρασε τις σκέψεις του, λέγοντας πως θέλει το κόμμα DEB να γίνει ένα πανελλαδικό κόμμα και 10 χρόνια αργότερα να ξεπεράσει το πλαφόν του 3%. Ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως εκτός των κεντρικών γραφείων, ιδρύθηκαν παραρτήματα σε Ξάνθη και Έβρο, το κόμμα DEB έγινε μέλος σε διεθνείς φορείς όπως η FUEN και πρόσθεσε πως το συνέδριο της FUEN για το 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.

Ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε : ¨Όπως τα ιδρυτικά μέλη έγραψαν ιστορία έτσι και σήμερα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές γράφουν ιστορία. Ο πανελλαδικός τύπος συνεχώς μας σπιλώνει. Εμείς ασκούμε πολιτική σε νόμιμο επίπεδο και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε αυτή την πατρίδα. Αλλά πρέπει να ανοίξει ο δρόμος μας. Η Γερμανία στις ευρωεκλογές κατήργησε το πλαφόν του 3%. Εάν εμείς βρεθούμε στο ευρωκοινοβούλιο, η ελληνική δημοκρατία θα επωφεληθεί από αυτό.

Εάν υπάρξει θέληση τα μειονοτικά θέματα λύνονται σε μια μέρα. Αλλά η Αθήνα σχετικά με εμάς κλείνει τα μάτια της και βουλώνει τα αυτιά της. Οι εκλογές αυτές είναι καιρός να γράψουμε ιστορία και να αποδείξουμε την ύπαρξη μας¨.

Ευρώπη άκου την φωνή μας

Ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, απαρίθμησε τους στόχους της συμμετοχής στις ευρωεκλογές :

1 – Ως αντίδραση στις αδικίες τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και τις πιέσεις και για να καταγγείλουν τους διοικούντες της Ελλάδας.

2- Για να στραφούμε στην Ε.Ε. και να της πούμε πως ¨Εεε Ε.Ε. και εμείς υπάρχουμε¨. Η 150.000 ανθρώπων τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης επιθυμεί να ζει με χρήση των δικαιωμάτων της. Ζητάνε τα αναγνωρισμένα από διεθνείς συνθήκες δικαιώματα. Για αυτό και τα συνθήματα της προεκλογικής μας εκστρατείας είναι ¨Ευρώπη, Ευρώπη άκου την φωνή μας¨ και ¨Μαζί είμαστε πιο δυνατοί¨.

Το βράδυ της 25 Μαΐου οι κανόνες του παιχνιδιού θα ξαναγραφτούν

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ άρχισε την ομιλία του με την φράση ¨Φίλοι του πατέρα¨. Είπε πως είναι ενθουσιασμένος, περήφανος και ευτυχισμένος.

¨Το κόμμα DEB στις 25 Μαίου θα γράψει ιστορία. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θα ακουμπήσουν το χέρι τους στην συνείδηση τους και όλοι μαζί θα επιτύχουμε. Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές. Ζητάμε απλά το δίκιο μας και αυτό υπερασπιζόμαστε. Το βράδυ της 25 Μαίου οι κανόνες του παιχνιδιού θα ξαναγραφτούν. Την ώρα που οι κανόνες αυτοί θα ξαναγράφονται, ο Τούρκος της δυτικής Θράκης θα βρίσκεται εκεί και πιστεύω πως σε εκείνους τους κανόνες θα υπάρχουν και οι δικοί μας κανόνες¨.

Μετά από τις ομιλίες αναγνώσθηκαν ένα-ένα τα ονόματα των υποψηφίων και κλήθηκαν στο βήμα. Η συγκέντρωση έληξε με ομαδική φωτογράφιση.

d1

 

d2

 

d3

 

d4

 

d5

 

Περ.Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8/5/2014