ΔΟΥΛEΙΑ-ΣΚΛΑΒΙΑ

Θα πάτε στην συγκέντρωση του ΑΚΡ και θα πάρετε το μεροκάματο σας

akp-mitingine-gideceksiniz-yevmiyenizi-de-alacaksiniz-1905141200_m

Ο Κοκέν αναφερόμενος πως οι εργάτες μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά στην συγκέντρωση του ΑΚΡ είπε ¨Είναι αληθές πως οι φίλοι μας μεταφέρθηκαν. Όλοι έχουν ανάγκη να δουλεύουν 30 μέρες. Και όταν δεν πάνε στην δουλειά τους κόβουν το μεροκάματο. Και ενώ όλοι το πρωί ξεκίνησαν για δουλειά τους είπαν «Σταματήστε, ανεβείτε όλοι στα λεωφορεία, θα πάτε στην συγκέντρωση του ΑΚΡ Και θα πάρετε και το μεροκάματο σας¨. Έτσι έγινε. Υποχρεωτικά χειροκροτούσαν ενώ τους έδωσαν και κομματικές σημαίες στα χέρια.

……………..

Όλοι έχουν χρέη. Πέραν των μεταλλείων αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Για αυτό φοβούνται. Όλοι όσοι εργάζονται στα μεταλλεία μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε. Το 2007 όταν εργαζόμουν σε μεταλλείο στο Ιμπάτ με απέλυσαν επειδή είπα ότι είδα ένα θανατηφόρο ατύχημα εκεί. Μου είπαν ¨Βρε γελοίε τύπε, τρως ψωμί από εμένα, πως πας και δίνεις τέτοια κατάθεση ;¨. Άλλοι εργαζόμενοι ψευδομαρτύρησαν και έτσι απέμεινα μόνος μου. Υπάρχει δηλαδή ο φόβος απώλειας της δουλειάς. Και τώρα πάλι για αυτό δεν μιλάν οι άνθρωποι.

……………..

Δεν υπάρχει διάλλειμα για φαγητό. Στις τσάντες τους φέρουν νερό μαζί τους και τροφή. Η εταιρία δεν δίνει νερό και γεύμα. Δουλεύουν εκεί 8 ώρες. Ο Αλλάχ τους δίνει ισχύ και αντέχουν εκεί. Γενικά σε όλα τα μεταλλεία υπάρχει μια τάξη καταπίεσης και σκλαβιάς. Υπάρχουν προσβολές. Πάντοτε επιζητούνε περισσότερο¨.

……….

Ο Κοκέν αναφερόμενος στην αλλαγή κατάθεσης του Τανέρ Κουρουτζάν που είχε υποστηρίξει πως τον έδειρε ο πρωθυπουργός τον έδειρε, είπε πως ¨Φυσικό είναι καθώς ο πρωθυπουργός μας είναι από το Κασίμπασά¨.

Ο Κοκέν δηλώνει πως ήταν υποψήφιος στις εκλογές για το συνδικάτο του μεταλλείου, αλλά άλλαξε γνώμη καθώς όπως λέει απειλήθηκε με απόλυση.

Ο Κοκέν ανέφερε πως πιστεύει πως ο αριθμός των θανόντων στο μεταλλείο είναι μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία. Λέει πως οι εργάτες θα μιλούσαν όλοι εάν σβηνόταν τα χρέη τους.

 Oda TV  19/5/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone