ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ-ΑΡΜΕΝΙΑΣ

2 Αζέροι στρατιωτικοί έγιναν μάρτυρες και ένας ακόμη τραυματίστηκε , στα σύνορα Αζερμπαϊτζαν-Αρμενίας, βληθέντες από πυρά Αρμενίων

image

Στην ανακοίνωση που έγινε από το υπουργειο Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρεται πως αρμενική αναγνωριστική περίπολος στην περιοχή Φουζούλι του μετώπου, επιτέθηκε σε θέσεις του Αζερμπαϊτζάν. Ως αποτέλεσμα της σύρραξης που συνέβη, πέθαναν ο λοχαγός Φικρέτ Μεμμέντοφ (32) , από ελεύθερο σκοπευτή ο λοχίας Χουνταβερντί Αμπίλοφ, ενώ τραυματίστηκε βαριά και ο στρατιώτης Μεχμάν Νταντάς Μπαλάογλου.
Ο υπουργός Αμύνης Ζακίρ Χασάνοφ μετέφερε τα συλληπητήρια στους συγγενείς και την οικογένεια και δηλωσε πως οι δύο στρατιώτες θα παρασημοφορηθούν.

Στην δήλωση που έκανε η βουλευτής του Αζερμπαϊτζάν Γκανίρε Πασάγιβα είπε : Σε αυτή τη μέρα της γιορτής πάλι δύο μάνες, δύο οικογένειες, οι άνθρωποι μας στενοχωρέθηκαν. Ευχόμαστε έλεος για τους αδερφούς μας Φικρέτ και Χουνταβερντί που έγιναν μάρτυρες χτες βράδυ και υπομονή για τους συγγενείς τους. Για τον βαριά τραυματισμένο Μεχμάν μας, ευχόμαστε να του δώσει ο Αλλάχ ταχεία ανάρρωση. Ο στρατός μας και οι στρατιωτικοί μας έδωσαν καλή απάντηση στον εχθρό μας και στις προκλήσεις του. Αυτό το κράτος τρομοκράτης πρέπει πια να αντιληφθεί πως το Αζερμπαϊτζάν του σήμερα δεν είναι το Αζερμπαϊτζαν που ήταν πριν από 20 χρόνια και θα ανταποδίδει όλες τους τις προβοκάτσιες. Για μια ακόμη φορά ευχόμαστε οι μάρτυρες μας να έχουν έλεος. Ας κείτονται εν γαλήνη. Ο Αλλάχ να δώσει στην Αρμενία την τιμωρία που της πρέπει.

DHA 29/5/2014