ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Το κόμμα DEB συνέχισε την προεκλογική του καμπάνια σε Μεγάλο Δέρειο, Ρούσα και Γονικό.

140058139614398

Το βράδυ της 19/5/2014 ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και επιτροπή αποτελούμενη από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Χασάν Χασάν, Αϊντίν Αχμέτ, Μπουρχάν Χασάν, Σερκάν Χαλίλ, Σεντάτ Αλή, Ιρφάν Κουρού και Γκιονούλ Μπεκίρουστα συνέχισε την προεκλογική καμπάνια για το ευρωκοινοβούλιο, επισκεπτόμενη το Μεγάλο Δέρειο, το Γονικό και την Ρούσα.

Στις ομιλίες που έκανε στα καφενεία των χωριών ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους μετέχει το DEB στις ευρωεκλογές. Ανέφερε ως τέτοιους το ότι δεν στηριζόμαστε ιδιαίτερα ως μειονότητα από την πατρίδα μας την Ελλάδα, το ότι τα διαφόρων τομέων μειονοτικά μας θέματα δεν επιλύονται, πως δεν αναγνωρίζεται η παρουσία μας και ότι συνεχώς αντιμετωπίζουμε συμπεριφορά που αρμόζει σε πολίτες β΄ κατηγορίας. Ανέφερε πως το κόμμα DEB επιζητά την συντομότερη δυνατή λύση των θεμάτων και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη η ανερχόμενη από την μειονότητα κραυγή να ακουστεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Ε.Ε. στην οποία είμαστε πολίτες της 33 χρόνια τώρα. Είπε πως έχουν πειστεί πως ο πιο εύστοχος δρόμος για να γίνει αυτό είναι με δημοκρατικούς τρόπους δηλαδή με εκλογές, για αυτό και μετέχουν στις εκλογές για να ακουστεί η φωνή τους.

Ανέφερε πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης μπήκε σε μια εκλογή όπου θα ψηφίσει τον εαυτό της, πως με αυτή την εκλογή θα αποδειχτεί η ύπαρξη μιας αρνούμενης ταυτότητας σε μια περιοχή από τον Νέστο ως τον Έβρο, ενώ θα ακουστούν και σε όλο τον κόσμο τα θέματα της. Για αυτό είπε είναι ζωτικής σημασίας όλοι μα όλοι να πάνε στην κάλπη και ψηφίζοντας τον εαυτό τους, να κραυγάσουν έτσι για την ύπαρξη τους με ισχυρή φωνή προς Ελλάδα και Ε.Ε.

Ιστοσελίδα του DEB 20/5/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone