ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

47ad9ece25f31569d089e2d857b8612e

Το Κέντρο Επικοινωνίας και Τύπου Λαϊκών Δυνάμεων Άμυνας (HPG – BIM ) έχει εκδώσει μια γραπτή δήλωση, με την οποία αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ενέργειες ενάντια στην ανέγερση στρατιωτικών βάσεων στο όρος Μεσκάν στο Χακάρι και στο Ντέρσιμ , και καλεί τον τουρκικό στρατό να εφαρμόσει τους όρους της κατάπαυσης του πυρός .

Στη δήλωσή του, το HPG – BIM , δήλωσε : « Ο τουρκικός στρατός εκμεταλλεύεται την κατάπαυση του πυρός για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων σε πολλά μέρη Αυτό είναι μια παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός. Και παρά την αντίθεση του λαού του Κουρδιστάν και της φιλειρηνικής δημοκρατικής κοινής γνώμης, η πολιτική αυτή δεν εγκαταλείπεται . Αυτή είναι μια επικίνδυνη στάση . ”

Το HPG – BIM δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ανταρτών πραγματοποίησαν μια σειρά προειδοποιητικών ενεργειών ενάντια στην κατασκευή φυλακίων και βάσεων στο όρος Μεσκάν και στο Ντέρσιμ , καλώντας τον τουρκικό στρατό να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός .

Η δήλωση HPG – BIM έχει ως εξής: «Ιδιαίτερα στο όρος Μεστάν του νομού Χακκάρι ο τουρκικός στρατός έχει προκαλέσει πολλούς τραυματισμούς πετώντας πέτρες σε ηλικιωμένες μητέρες , και επιμένει στην πολιτική της κατασκευής βάσεων Για το λόγο αυτό οι δυνάμεις των ανταρτών μας το βράδυ της 3/5, άνοιξαν προειδοποιητικό πυρ ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις στο όρος Μεσκάν. Για αυτό τον λόγο την 1/5 προκλήθηκε από τις δυνάμεις μας μια έκρηξη με τηλεχειρισμό, ενάντια στην κατασκευή στρατιωτικής βάσης κοντά στο χωριό Σουτλούτζε του Ντέρσιμ.

Στις 4 Μαΐου, ως προειδοποίηση ένα όχημα που ανήκει σε εταιρεία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ενός φράγματος για στρατιωτικούς σκοπούς στο χωριό Τσελίκ και η οποία είχε αγνοήσει άλλες προειδοποιήσεις, πυρπολήθηκε.

………………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 6/5/2014