ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΙΝΟ

Επίσκεψη από το κόμμα DEB σε Κιμμέρια και Εχίνο

debk

Η ηγεσία του DEB-Ξάνθης στις 25 Απριλίου ημέρα Παρασκευή επισκέφτηκε τα Κιμμέρια και το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 το χωριό Εχίνος.

Η κομματική επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του DEB και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου την Παρασκευή 25/4/2014 έκανε το ναμάζι της στο τζαμί των Κιμμερίων. Στην έξοδο από το τζαμί, η επιτροπή περιέγραψε στον κόσμο τους λόγους και την σημασία της συμμετοχής του DEB στις ευρωεκλογές.

Η επιτροπή την 26η Απριλίου 2014 πήγε στον Εχίνο όπου και μετείχε στην τελετή των κουρμπανιών που γίνεται πριν από την τελετή χάτιμ. Μετά από την τελετή των κουρμπανιών, η επιτροπή γύρισε τα καφενεία και συζήτησε με τον κόσμο. Ο Οζάν Αχμέτογλου κατά την επίσκεψη του στον Εχίνο, αναφερόμενος στην σημασία της συμμετοχής του DEB στις ευρωεκλογές είπε τα εξής : Παίρνουμε την απόφαση να μετάσχουμε στις ευρωεκλογές με σκοπό ως DEB να κάνουμε να ακουστεί η φωνή της μειονότητας μας. Βλέπουμε αυτές τις εκλογές ως μια ευκαιρία για να ακουστούν τα επί πολλά χρόνια ανεπίλυτα θέματα μας και για να πούμε και εμείς πως ¨Κι εμείς υπάρχουμε¨. Ως μειονοτική κοινωνία χρόνια τώρα είχαμε απογοητεύσεις σε πολλά θέματα μας που αναμένουν λύσεις. Πάντοτε καλόβουλα και με υπομονή προσδοκούσαμε να γίνουν στα θέματα μας, βήματα επίλυσης από τους αρμόδιους της πατρίδας μας της Ελλάδας. Αλλά δυστυχώς δεν αποσπάσαμε το αντίστοιχο αυτής της υπομονής και της καλής μας βούλησης. Το μόνο μας αίτημα ως μειονότητα είναι η απόδοση των δικαιωμάτων μας. Για να ακουστεί λοιπόν με ισχυρό τρόπο αυτό το αίτημα μας και στην Αθήνα και στην Ευρώπη, μετέχουμε στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Η σημασία των εκλογών της 25/5/2014 πραγματικά είναι μεγάλη καθώς μπορεί να τραβηχτεί η προσοχή στα μειονοτικά θέματα όπως το εκπαιδευτικό, των μουφτειών, το βακουφικό, το θέμα της άρνησης της εθνικής ταυτότητας όσο και στο θέμα της ανεργίας που είναι το μεγαλύτερο θέμα της περιοχής μας. Για αυτό τον λόγο αναλογιζόμενοι πως ¨μαζί είμαστε πιο ισχυροί¨ να δώσουμε τις ψήφους μας στο δικό μας κόμμα το DEB και μα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε Αθήνα και Ευρώπη¨.

Ιστοσελίδα του DEB 26/4/2014