AΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΜΙΛΛΕΤ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Nα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις αξίες μας

cengiz-omer-web

Για εβδομάδες τώρα παρατηρούμε με ανησυχία τις λόγω πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία εξελίξεις στην αρχαία τουρκική πατρίδα της Κριμαίας.

Αφού η Ρωσία κατέλαβε την αυτόνομη δημοκρατία της Ουκρανίας την Κριμαία, μετά την προσάρτηση της με το δήθεν δημοψήφισμα, τα βλέμματα όλου του κόσμου εστιάστηκαν σε αυτή την στρατηγική περιοχή. Φαίνεται πως ο ανταγωνισμός ισχύος μεταξύ Δύσης (ΗΠΑ και Ε.Ε) και Ανατολής (Ρωσία, Κίνα κ.α.) θα συνεχιστεί με επιδείξεις δύναμης. Είναι ξεκάθαρο πως από τώρα και μετά ο ανταγωνισμός ισχύος ανάμεσα σε αυτά τα δύο μπλοκ θα καθορίσει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ανά τον κόσμο.

Οι εξελίξεις στην Κριμαία έδειξαν για μια ακόμη φορά πως ζούμε σε ένα κόσμο όπου ο ισχυρός έχει το δίκιο .

Η Ρωσία με μια κίνηση στηριζόμενη στις σοβιετικές συνήθειες της και στηριγμένη επίσης στην ισχύ των πυρηνικών όπλων που κατέχει, πραγματοποίησε μια κατάληψη στην βάση των ¨εθνικών συμφερόντων της¨ όπως έκρινε. Με ένα δημοκρατικό μανδύα ενέταξε το έδαφος της Κριμαίας, περιοχή μια άλλης χώρας. Και όμως όλα αυτά που έγιναν δεν έχουν καμμία σχέση με το διεθνές δίκαιο.

Η Ρωσία με την λογική ¨εγώ είμαι ισχυρός, το έκρινα κατάλληλο για τα συμφέροντα μου και την πήρα¨ προκαλεί όλο τον κόσμο. Mήπως ο κόσμος (Δύση) που προκαλεί έχει καμμία διαφορά ; Φυσικά και όχι ! Πάρε τον ένα χτύπα τον άλλο…Αρκεί να δούμε το παρελθόν των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που κατηγορούν την Ρωσία. Όπου υπάρχει αίμα και δάκρυα εκεί υπάρχουν και οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.

Μάλιστα, την ώρα που τα κράτη που αποκαλούμε μεγάλες δυνάμεις συγκρούονται μεταξύ τους για την ισχύ, εμείς οι ¨μικροί¨ άνθρωποι και τα μικρά κράτη απλά παρακολουθούμε.

………………..

Η Ρωσία ξέκανε και συνεχίζει να ξεκάνει τους μουσουλμάνους και τους τουρκικούς λαούς που ζούνε εντός της. Λέει πως ¨ο λαός της Κριμαίας το ζήτησε και εγώ την προσάρτησα και ότι οι λαοί έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν την μοίρα τους¨ αλλά δεν έχει την ίδια προσέγγιση για την Τσετσενία όπου σχεδόν πάνω από το μισό του πληθυσμού έχει χαθεί υπέρ της ανεξαρτησίας. Ούτε αναγνώρισε ελευθερία στο Ταταριστάν και σε άλλες παρόμοιες χώρες. Η Ρωσία όπως ήταν επί τσάρου αλλά και στην σοβιετική περίοδο, είναι και σήμερα η ίδια ιμπεριαλιστική καταπιεστική Ρωσία.

Και η δύση τα ίδια, ότι ήταν το ίδιο είναι και σήμερα. Σχεδόν κάθε χώρα της δύσης είναι ρατσιστική. Είναι ξεκάθαρο πως οι ΗΠΑ κατά των μαύρων και παλιότερα κατά των ερυθρόδερμων, η Γερμανία κατά των Εβραίων και σήμερα στην κορυφή η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ελλάδα ασκούν ρατσιστικές διακρίσεις κατά των μεταναστών και των αυτοχθόνων Τούρκων. Ο ρατσισμός πάντα υπήρχε στην ρίζα των δυτικών χωρών. Επίσης υπάρχει πολύ σκοτεινή χριστιανική μισαλλοδοξία. Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά αυτές δεν αναιρούν τον κανόνα. Η νοοτροπία που κυριαρχεί σήμερα είναι μια ρατσιστική, ιμπεριαλιστική νοοτροπία παγκοσμιοποίησης.

Εμείς ως έθνος δεν είμαστε και δεν θέλουμε να είμαστε εχθροί με κανέναν. Δείτε πως η μητέρα πατρίδα μας η Τουρκία στηρίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες αθώους που διαφεύγουν από το τυραννικό καθεστώς του Άσαντ στη Συρία. Ενώ ο κόσμος κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Η Τουρκία όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα συνεχίζει να είναι το καταφύγιο των φτωχών και των καταπιεσμένων. Διότι αυτή είναι η πνευματική μας καταγωγή των χιλιάδων και δεκάδων χιλιάδων ετών.

……………………

…………………….

Τζεγκίζ Ομέρ

Εφ. Μιλλέτ 31/3/2014