Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…

To Ισραήλ θα εκπαιδεύσει τους αντάρτες της Συρίας

abddd

Το Ισραήλ μαζί με την Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν μια επιχείρηση εκπαίδευσης των ανταρτών που πολεμάνε κατά του Σύρου πρόεδρου Μπασάρ Άσαντ.

Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Χααρέτζ, μετά από δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, στην συνάντηση που είχαν στην Ιερουσαλήμ ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Μάρτιν Ντέμπσι με τον ομόλογο του Ισραηλινό Μπένι Γκάνζ, τέθηκε το θέμα της εκπαίδευσης των ανταρτών της Συρίας.

Συζήτηση υπήρξε επίσης σχετικά με τις προσδοκίες συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και σε κάποιες αραβικές χώρες του Κόλπου.

Σε δηλώσεις που έκανε στην Ιερουσαλήμ μετά από την συνάντηση ο Ντέμπσι, ανέφερε πως συζήτησαν σχετικά με συνεργασίες με πλευρές με τις οποίες κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό στο παρελθόν.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού ανέφεραν πως αυτή η συνεργασία περιλαμβάνει ταυτόχρονα κοινοποίηση πληροφοριών και ενότητα στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για την άνοδο του ακραίου Ισλάμ στην Συρία και για την δημιουργία έτσι εδάφους για δράση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Haber.sol.org. 1/4/2014