ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Σύλλογος του Χοχστ γιόρτασε την Γιορτή του Παιδιού της 23ης Απριλίου

hocd2

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης του Χοχστ που είναι μέλος της ΕΟΤΔΘ, γιόρτασε με εκδήλωση που οργάνωσε την Γιορτή Εθνικής Ηγεμονίας και Παιδιού της 23/4.

……..

Στην γιορτή του Παιδιού που έχει αφιερωθεί από τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Τρανό Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ προς όλα τα παιδιά του κόσμου, παραβρέθηκαν παιδιά και γονείς που ζούνε στο Χοχστ και στην γύρω περιοχή.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης του Χοχστ Ερόλ Αμέτ, ενημέρωσε τα παιδιά σχετικά με την γιορτή λέγοντας :

¨Στις 23/4/1924 αποφασίστηκε να γιορτάζεται η 23/4. Πέντε χρόνια μετά ο Ατατούρκ αφιέρωσε αυτή την γιορτή στα παιδιά και η 29/4 γιορτάστηκε το 1929 για πρώτη φορά και ως Γιορτή Παιδιού. Η εθνική αυτή γιορτή που το 1970 πήρε διεθνή χαρακτήρα με την συμμετοχή 6 χωρών, πλέον ετησίως γιορτάζεται με την συμμετοχή παιδιών από 40 χώρες όπως και παιδιών Τούρκων που έρχονται ως καλεσμένα από άλλες χώρες¨.

Εφ. Γκιουντέμ 28/4/2014

Σχ : Να θυμίσουμε σε όσουν ξέχασαν πως πρόκειται για διπλή γιορτή,. Ονομάζεται Γιορτή Εθνικής Ηγεμονίας και του Παιδιού.