OI EKΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ…

Είσαι ακόμη ο πολιτικός που προσπαθούσε να εξαφανίσει τα λεφτά από το σπίτι σου !

t24

Η φωτογραφία που τράβηξες στο μπαλκόνι την βραδιά των εκλογών θα περάσει στην ιστορία. Εκεί που είσαι μαζί με τον Μπιλάλ που ρωτούσε ¨Μπαμπάκα μου δεν μπορέσαμε να τα εκμηδενίσουμε, με τα υπόλοιπα 30 εκ. ευρώ να πάρουμε διαμέρισμα ;¨ και μαζί με τους υπουργούς σου που πέφτουν μπροστά στον Ριζά, που έχουν πάρει από αυτόν ρολόι εκατομμυρίων αλλά και μίζες εκατομμυρίων σε 10 δόσεις που δόθηκαν μέσα σε κουτιά σοκολάτας…

Μάλιστα φαίνεται πως δεν θα σε θυμούνται μόνο με αυτό….Θα σε θυμούνται και με την ¨κλοπή ψήφων¨ που αποκαλύφθηκε σε όλη την Τουρκία από το Τζεϊλάνπινάρ ως την Άγκυρα όταν έβαλες τις γάτες να κόψουν το ρεύμα την βραδιά των εκλογών

Περνάμε μια περίοδο στην οποία εκλάπη πια ο νόμος, η λαϊκή βούληση, η ελευθερία του τύπου και η υπεράσπιση του πράσινου.

Είναι μια περίοδος στην οποία αυτοί οι οποίοι αποκαλύπτουν το πώς κερδήθηκαν οι εκλογές απειλούνται ξεδιάντροπα.

Περνάμε μια περίοδο στην οποία αυτοί που ενεπλάκησαν στην μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς της οποίας γίναμε μάρτυρες, φέρονται θρασύτατα.

Περνάμε μια περίοδο στην οποία απομακρυνόμαστε με ταχύτητα από το στόχο των δυτικών αξιών που είχε τεθεί από την εποχή του Τανζιμάτ και μετά, και κλεινόμαστε μέσα μας για χάρη των συμφερόντων της άρχουσας κλίκας.

Είναι μια περίοδος στην οποία από τον φόβο τους κλείνουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Youtube και μειώνουν την ταχύτητα του διαδικτύου. Είναι ενάντιοι δηλαδή στην ¨τυπογραφία¨ του σήμερα, διότι δεν θέλουν να ακουστούν οι κλεψιές τους.

Τα κριτήρια Κοπεγχάγης μετά οποία ξεκίνησαν, τα μετέτρεψαν μια χαρά σε κριτήρια Άγκυρας. Μας έδειξαν ότι τα κριτήρια της Άγκυρας είναι η διαφθορά, η ανομία, η αισχροκέρδεια και το χτύπημα των παιδιών στον δρόμο. Το πρόβλημα είναι ότι τα κριτήρια της Κοπεγχάγης έμειναν να τα υπερασπίζονται μια ομάδα αστών διανοούμενων και οι Κούρδοι. Το μπλοκ της αντιπολίτευσης ξεκάθαρα δεν ενδιαφέρεται και τόσο για αυτά.

Σε όλη την Τουρκία από τα ανατολικά έως τα δυτικά έρχονται ειδήσεις για κλέψιμο ψήφων. Ο κόσμος της Τζεϊλάνπινάρ ισχυριζόμενος πως υπήρξε κλοπή στην κάλπη βγήκε στους δρόμους, αλλά το κόμμα CHP που λέει τα ίδια για την Άγκυρα, αγνοεί αυτή την αλήθεια.

Εάν δεν ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν επιδείξει το θάρρος να συναντηθεί με τον Σελαχαττίν Ντεμιρτάς του BDP και μαζί να δηλώσουν για το κλέψιμο στις κάλπες, τότε το CHP θα συνεχίσει να δέχεται ήττες στην κάλπη.

Είδαμε όλοι πως στην Σμύρνη στο προπύργιο του λαϊκού καθεστώτος, το CHP συνεργάστηκε με τους Κούρδους πολιτικούς. Για όσο η κεμαλική φλέβα του CHP δεν βλέπει πως η διασφάλιση της πραγματικής δημοκρατίας περνά μέσα από την συνεργασία με Κούρδους πολιτικούς, δεν έχει καμμία πιθανότητα να γίνει εξουσία.

Πιστεύω πως ένας Σμυρνιός σήμερα θα ένοιωθε πολύ πιο άνετα από αλλού στο Ντιαρμπακίρ.

Νέοι που αγόρια-κορίτσια πολεμάνε στο βουνό, και αγόρια-κορίτσια στην πόλη στήνουν ταχέως μια κοινωνία-μοντέλο, στημένη στην ισότητα. Η σημασία και η αξία που απέδωσε ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στην γυναικεία ελευθερία, καθιστά το κουρδικό κίνημα την πιο ισχυρή φεμινιστική ομάδα της περιοχής.

Η κουλτούρα που δημιούργησε το ΠΚΚ στο Ντιγιαρμπακίρ, θρέφει την ελευθερία και την ισότητα.

………………..

Εργκούν Μπαμπαχάν

T24.com.tr 2/4/2014