ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αντιδράσεις από την Γερμανία στην ομιλία από το μπαλκόνι

fft81_mf2082638

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από Γερμανούς πολιτικούς όταν ο Ερντογάν μιλώντας μετά από την νίκη του κατηγόρησε με σκληρές κουβέντες την αντιπολίτευση.

Το κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) που είναι ο μικρός εταίρος της κυβέρνησης στην Γερμανία, ζήτησε να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. Αντιδράσεις επίσης προκλήθηκαν επίσης και στον βασικό εταίρο της κυβέρνησης το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) και από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD).

Το κόμμα CSU είναι γνωστό ως κόμμα που συχνά ασκεί κριτική στην Τουρκία. Τα λόγια στοχοποίησης της αντιπολίτευσης από τον Ερντογάν που τα είπε μετά από την νίκη στις τοπικές εκλογές, προκάλεσαν πάλι την αντίδραση του CSU.

Ο Γ.Γ. του CSU Αντρέας Σάουερ σε δήλωση που έκανε χτες στο Μόναχο, ανέφερε πως ¨Προοδευτικά αποκαλύπτεται πως η Τουρκία του Ερντογάν δεν ανήκει στην Ευρώπη. Μια χώρα η εξουσία της οποίας απειλεί την αντιπολίτευση και καταπατά τις δημοκρατικές αξίες δεν μπορεί να ανήκει στην Ευρώπη¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν στην ομιλία που έκανε το βράδυ των εκλογών προειδοποίησε την αντιπολίτευση πως ¨θα πληρώσει τίμημα¨ και είπε πως ¨Θα μπούμε στις φωλιές τους¨.

Ο ηγέτης του CSU κάλεσε τους πάντες με πρώτους το SPD και τους πράσινους ¨να αλλάξουν γνώμη και να συμφωνήσουν με την σωστή πολιτική του CSU¨.

……………..

Εφ. Ραντικάλ 1/4/2014