ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DΕΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

139712488958133

Με έκπληξη γίναμε μάρτυρες της πρότασης που έκανε εν όψει των τοπικών εκλογών που θα γίνουν στις 18 και 25 Μαΐου, ο πρώην υπουργός Παιδείας και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχετικά με την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα που έχει γίνει πια μυθιστόρημα.

Η πρόταση ενός υποψηφίου για την Αθήνα δημάρχου, σε μια χώρα που είναι 33 χρόνια μέλος της Ε.Ε. και ασκεί καθήκοντα περιοδικής προεδρίας, να γίνει δημοψήφισμα για την κατασκευή τζαμιού, είναι μια άκρως άτυχη προσέγγιση από πλευράς δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας συνείδησης και θρησκευτικής ελευθερίας.

Καταγγέλλουμε αυτήν την προσβολή που έγινε σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων που ζούνε στην Αθήνα, πόλη η ο οποία πρέπει το συντομότερο να διασωθεί από τον τίτλο της μόνης πρωτεύουσας της Ε.Ε. που δεν έχει τζαμί. Την ώρα που για διάφορους περίεργους λόγους επιμηκύνεται χρονικά η κατασκευή του εν λόγω τζαμιού και ενώ έχει ανοιχτεί μια βαθιά πληγή στην θρησκευτική ελευθερία, η πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος για έναν χώρο λατρείας δημιούργησε μεγάλη απογοήτευση. Δηλώνουμε πως οι πολιτικού πρέπει να αποφεύγουν τέτοιες δηλώσεις που φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση την χώρα μας στα διεθνή φόρα και προσδοκούμε πως θα εγκαταλείψουν αυτή την νοοτροπία.

Ως κόμμα DEB δηλώνουμε πως καταγγέλλουμε έντονα αυτή την πρόταση, και τονίζουμε πως πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποδοθεί και στους μουσουλμάνους που ζούνε στην Αθήνα το δικαίωμα που έχουν όλοι οι άνθρωποι κάθε θρησκείας, να έχουν τον δικό τους χώρο λατρείας.

ΚΟΜΜΑ DEB

Ιστοσελίδα του DEB 10/4/2014