ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Φακέλωμα στον στόλο : Είναι αλεβίτης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί

fft81_mf2112653

Τέσσερεις αξιωματικοί που υπηρετούν στην Διοίκηση του στόλου στο Γκιόλτζουκ φέρεται να φακέλωσαν πολλούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς με βάση θρησκευτικές και δογματικές διαφορές, εφημερίδες που διαβάζουν και εκδηλώσεις στις οποίες μετείχαν. Στα έγγραφα του φακελώματος περιέχονται πληροφορίες για την οικογένεια, ενώ εντύπωση προκαλεί η σημείωση ¨μπορεί να χρησιμοποιηθεί¨ που υπάρχει δίπλα σε κάποια από τα ονόματα.

…………….

Μεταξύ αυτών που προκάλεσαν εντύπωση είναι πως σημειώνεται στο έντυπο αν το εν λόγω άτομο είναι αλεβίτης, Αρμένιος, μέλος του ÇYDD, αν είναι μέλος ηγεσίας σε τζεμεβί (σημ μεταφρ : οι ιεροί χώροι των αλεβιτών) και αν παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις Χατζή Μπεκτάς .

Σύμφωνα με την είδηση της Τζανάν Τζοσκούν από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, η στρατιωτική εισαγγελία επενέβη στο σκάνδαλο φακελώματος, ενώ στρατιωτικοί και πολίτες των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στα έγγραφα αυτά προσέφυγαν δικαστικά.

Μια από τις λεπτομέρειες που έκανε εντύπωση είναι ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως ο υπαξιωματικός Σ.Γ. είναι αλεβίτης, μετέχει σε εκδηλώσεις του Χατζή Μπεκτάς και λόγω της οικονομικής του κατάστασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε άλλο σημείωμα φακελώματος αναφέρεται πως ο υπαξιωματικός Ε.Τ. είναι Αρμένιος και ότι μπορεί να γαλουχηθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Στα σημειώματα φακελώματος δεν εμπεριέχονται μόνο προσωπικές πληροφορίες για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς αλλά και για τις οικογένειες τους. Έτσι αναφέρεται για τον Ο.Γ. πως η σύζυγος του εργάζεται στο TÜBİTAK ενώ ο πατέρας του ήταν από τους επαναστάτες της 12ης Σεπτεμβρίου. Εντύπωση προκαλεί πως σε άλλους αξιωματικούς αναφέρεται ακόμη και το επάγγελμα μακρυνών συγγενών.

Εφ. Ραντικάλ 16/4/2014