ΚΡΥΦΗ ¨ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ¨ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Ένωση Γυναικολόγων Τουρκίας : Κρυφά απαγορεύτηκαν οι εκτρώσεις

αρχείο λήψης

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Γυναικολόγων Τουρκίας αναφέρεται πως ¨σε αιτήματα για έκτρωση μέσα στο νόμιμο διάστημα των 10 εβδομάδων¨, δεν τους παρέχονται υπηρεσίες.

Ο Δρ. Τζανσούν Ντεμίρ – πρόεδρος της ένωσης Γυναικολόγων και Μαίων ανέφερε πως η έκτρωση έχει απαγορευτεί κρυφά και δήλωσε πως ¨Στο σύστημα που έχει συσταθεί ανάμεσα στο GSS (Medula) και στις εγκαταστάσεις υγείας για να πληρώνονται οι υπηρεσίες, δεν περιλαμβάνονται οι εκτρώσεις που κάνουν οι γυναικολόγοι. Aπό το σύστημα Medula σβήστηκαν οι εκτρώσεις από το απαραίτητο σημείο των ¨ιατρικών επεμβάσεων¨ ενώ σε αιτήματα για έκτρωση μέσα στο νόμιμο διάστημα των 10 εβδομάδων, δεν τους παρέχονται υπηρεσίες.

………………….

Στην γραπτή ανακοίνωση του Τζανσούν Ντεμίρ αναφέρεται πως ¨Σιωπηλά και αθόρυβα καταργήθηκαν οι εκτρώσεις. Χωρίς κανένα απολύτως νομικό έρεισμα καταργήθηκαν οι δωρεάν εκτρώσεις που προβλέπονται για τα νοσοκομεία μέσα στο διάστημα των 10 πρώτων εβδομάδων της κύησης.

………………

Η κατάσταση αυτή παραβιάζει το δικαίωμα και την ελευθερία του ατόμου και παράλληλα δένει τα χέρια του γιατρού, παρεμποδίζοντας τον από το να εκτελέσει το καθήκον του.

…………………..¨

Τ24 11/3/2014

 Σχ : Αφαίρεσαν δηλαδή τις εκτρώσεις από τις δωρεάν επεμβάσεις έτσι ώστε να δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο η γυναίκα που θέλει να την κάνει. Θυμίζυμε εδώ τις επανειλημμένες δηλώσεις του Ερντογάν για τουλάχιστον (!) τρία παιδιά.