ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

¨Τα εργατικά ατυχήματα είναι σε μέγεθος σφαγής¨

is-kazalari-katliam-boyutunda-6407-669x321

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος CHP Αντνάν Κεσκίν δήλωσε πως οι θάνατοι από τα εργατικά ατυχήματα στην Τουρκία έφτασαν πια σε σημείο σφαγής.

Ο Κεσκίν δήλωσε πως ¨Κατά την διάρκεια της εξουσίας του ΑΚΡ περίπου 12 χιλιάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους. Είναι πολύ πικρό αυτοί που φιλολογούνε με κουβέντες τύπου ¨να μην κλαίνε οι μανάδες¨ έχουν συνείδηση που έχει σκληρύνει απέναντι σε αυτούς τους θανάτους¨.

Ο Κεσκίν που έβγαλε μια ανακοίνωση μετά από τον θάνατο τριών αδερφών εργατών στην κατασκευή της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου, ανέφερε πως οι άνθρωποι που μοχθούν για να τα βγάλουν πέρα βρίσκονται αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο. Ο Κεσκίν είπε πως ¨Η Τουρκία είναι πρώτη στα εργατικά ατυχήματα στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο. Πρόκειται για μια ντροπιαστική εικόνα. Πρόκειται για έναν λεκέ στο μέτωπο της Τουρκίας¨.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΑΚΡ

Ο Κεσκίν ανέφερε πως μόνο τον περασμένο Μάρτιο σκοτώθηκαν 110 άτομα σε εργατικά ατυχήματα και είπε τα εξής :

¨Πλέον δεν υπάρχει διαφορά των εργατικών ατυχημάτων με τις δολοφονίες. Διότι υπάρχει θέμα με την έλλειψη του σοβαρού κρατικού ελέγχου. Στο θέμα αυτό δεν παρεμποδίστηκαν οι υπεργολαβίες αλλά αντίθετα προωθήθηκαν. Η κολλημένη στάση της εξουσίας του ΑΚΡ έγινε ο εφιάλτης του εργαζόμενου.

Μια αναίσθητη εξουσία που φτάνει να σχολιάζει ως ¨μοίρα¨ τις εκρήξεις μεθανίου και τους συνακόλουθους θανάτους, μετέτρεψε την παραδεισένια πατρίδα μας σε μια κόλαση για τους ανθρώπους του μόχθου. Αυτοί οι οποίοι έδειξαν την ευαισθησία τους με τα σκάνδαλα ρουσφετιών και διαφθοράς, όταν γίνεται λόγος για την ζωή του εργαζόμενου δείχνουν την αναισθησία τους.

…………………….

Eφ. Ταράφ 6/4/2014

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone