ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΟΥΡΑΦΑ

Το ελληνικό σκάφος μετάνιωσε για την παρενόχληση

Με τους κυματισμούς απομακρύνθηκαν

2

Ψαράδες που βγήκαν από το λιμάνι της Ενέζ-νομού Ανδριανούπολης , ψαρεύοντας σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, όπως πάντα έτσι και τώρα παρενοχλήθηκαν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Η παρενόχληση 15 λεπτών στην περιοχή που είναι γνωστή ως βραχονησίδα Ζουράφα, το Σάββατο έγινε και στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Σκάφος του τουρκικού λιμενικού που αντιλήφθηκε την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων, μέχρι το ελληνικό λιμενικό να φτάσει τους Τούρκους ψαράδες που ψάρευαν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, κινητοποιήθηκε. Το υπ. αρ. 308 σκάφος της Λιμενικής Διοίκησης Ένεζ, έφτασε στις βραχονησίδες Ζουράφα που βρίσκονται στα ανοιχτά της Σαμοθράκης, όπου για να απομακρύνει το ελληνικό σκάφος έκανε διάφορες μανούβρες γύρω του και κοντά του. Εντύπωση προκάλεσε πως το ελληνικό σκάφος παρά το ότι έκαμνε πως απομακρύνθηκε, μετά μπήκε ξανά στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

 Αξιοθέατη ήταν η μανούβρα που έκανε το τουρκικό λιμενικό όταν το ελληνικό σκάφος κινήθηκε προς την κατεύθυνση των ψαράδων.

Το περιστατικό κατά το οποίο το σκάφος του τουρκικού λιμενικού πέτυχε να βρεθεί το σκάφος του ελληνικού λιμενικού να βολοδέρνεται στα κύματα, καταγράφηκε στιγμή προς στιγμή από τους Τούρκους ψαράδες που ήταν στην περιοχή. Μετά από αυτή το σύντομο περιστατικό το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε προχωρώντας προς την περιοχή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Είναι γνωστό πως για να μην προκύπτουν αυτά τα περιστατικά που συνέχεια συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά χωρικά ύδατα, οι Τούρκοι έχουν θέσει αυτό το θέμα στις συναντήσεις που κάνουν με τους Έλληνες ομολόγους τους.

3

Edirnehaberci.com 24/3/2014