ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Δύο απανωτές εκρήξεις στο Ρέϊχανλί

akp2424244_0

Δύο απανωτές εκρήξεις συνέβησαν στην πόλη Ρεϊχανλί του νομού Χατάι. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε, ενώ ο δήμος έβγαλε ανακοίνωση να μην βγαίνουν στους δρόμους.

Δύο απανωτές εκρήξεις συνέβησαν στην συνοικία Γεσίλοβα στο Ρέιχανλι του νομού Χατάι. Δύο όλμοι έπεσαν σε κενό χώρο όπου βρίσκεται ηλεκτρικός μετασχηματιστής για την συνοικία. Οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν πως από τις εκρήξεις δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες αλλά προκλήθηκαν ζημιές στα γύρω κτίρια. Μετά από τον πανικό που προκλήθηκε από τον κρότο των εκρήξεων, ο δήμος του Ρεϊχανλί έβγαλε ανακοίνωση-προειδοποίηση να μην βγει ο κόσμος στους δρόμους.

Μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα κατά την τελευταία εβδομάδα με την στήριξη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων , πραγματοποιούν επιθέσεις στα βόρεια της Λαζικίγιε, στην περιοχή Κεσέμπ που βρίσκεται στα σύνορα με το Γιαγιλανταγί. Ιδιαίτερα μετά από την διεύρυνση των επιχειρήσεων του συριακού στρατού στην περιοχή, χτες πολλοί αντάρτες πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στην Τουρκία. Και ενώ αυξάνεται η συγκέντρωση τζιχαντιστών στο Γιαγίλανταγί και στο Ρέϊχανλι, οι τραυματίες αντάρτες μεταφέρθηκαν για θεραπεία σε νοσοκομεία του Χατάι. Ο κόσμος της περιοχής λόγω των τελευταίων εξελίξεων φοβάται πως θα υπάρξει κάποια νέα επίθεση από τους τζιχαντιστές.

Haber.sol.org 26/3/2014

Σχ :  Την στιγμή που ο Ερντογάν παίζει τόσο πρόστυχο ρόλο στο συριακό αξίζει να θυμηθούμε ποιά είναι η άποψη που έχει για το θέμα, ένας τοπικός διαμορφωτής της μειονοτικής κοινής και δημοτικός σύμβουλος τον δήμο Μύκης, ο κύριος Τζενγκίζ Ομέρ της εφημερίδας Μιλλέτ…

cen  

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone