ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Άρχισε η τουρκική εβδομάδα στην Αθήνα 

Τελέστηκαν χτες στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλάς στην Βουλιαγμένη τα επίσημα εγκαίνια της ¨Τουρκικής Πολιτιστικής Εβδομάδας¨ που οργανώνονται υπό την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας της Αθήνας. Στην δεξίωση που οργανώθηκε επ΄ευκαιρία των εγκαινίων παραβρέθηκαν Τούρκοι και Έλληνες καλεσμένοι, διπλωμάτες που υπηρετούν στην Αθήνα, βουλευτές και πολλοί καλεσμένοι.

Η βραδιά κατά την οποία προσφέρθηκαν τουρκικά φαγητά, άρχισε με μια πανδαισία μουσικής από την σοπράνο Αϊτούλ Μπουγιουκσαράτς και την πιανίστα Ντεμέτ Εϊτεμίζ. Ακολούθως οργανώθηκε επίδειξη παραδοσιακών ρούχων. Στην επίδειξη παρουσιάστηκαν οθωμανικά καφτάνια που είχαν ετοιμαστεί από το Ινστιτούτο Ωρίμανσης Αδάνων. Το ενδιαφέρον για τα καφτάνια υπήρξε μεγάλο, ενώ έκπληξη της βραδιάς ήταν ο πρέσβης Κερίμ Ουράς και η σύζυγος του η Ζεϊνέπ Ουράς.

Στο τέλος της επίδειξης ρούχων ο πρέσβης Ουράς εμφανίστηκε ενώπιον των καλεσμένων ντυμένος ως σουλτάνος Σουλεϊμάν και η Ζεϊνέπ Ουράς ως η σουλτάνα Χιουρέμ. Και δίπλα τους είχαν την σουλτάνα Μιχριμάχ και τον πρίγκηπα Μουσταφά. Καθώς λόγω των τουρκικών σίριαλ υπάρχει στην Ελλάδα μεγάλο ενδιαφέρον για την οθωμανική ιστορία, αυτό υπήρξε η έκπληξη της βραδιάς

Μετά από την επίδειξη η ομάδα τουρκικής μουσικής Destar Ensemble μάγεψε με την επίδειξη του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων.

Ακολούθως εμφανίστηκε στην σκηνή ορχήστρα του δήμου Κωνσταντινουπόλεως. Καλλιτέχνες που ήρθαν από την Τουρκία ερμήνευσαν εύθυμα μουσικά ακούσματα της τουρκικής καλλιτεχνικής μουσικής.

buyukelci konusmasi

Εφ. Μπιρλίκ 8/3/2014

Σχ : Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε ποιοί ελληνόφωνοι μετείχαν… Να υπενθυμίσω σε αυτούς που συναγελάζονται, τρων και πίνουν χαζοχαρούμενα  με τους Τούρκους, πως ο κατοχικός στρατός στην Κύπρο ΔΕΝ είναι της Μάλτας και ότι τον Ισαάκ και τον Σολωμό δεν τους σκότωσαν Αιγύπτιοι….Και επειδή κάποιοι ξεχνάνε, εμείς θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε