ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕ

Ξεπροβοδήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι, ο πατέρας του μουφτή Μέτε

mete cenaze 1

Ο Μεχμέτ Μέτε πατέρας του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ξεπροβοδήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι.Η κηδεία του 83 ετών Μεχμέτ Μέτε τέλεσθηκε με την συμμετοχή μεγάλου πλήθους στο χωριό Ωραίο, μετά από την προσευχή της Παρασκευής.

Στην τελετή που μετείχαν χιλιάδες άτομα, παραβρέθηκαν ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι υποπρόξενοι, ο πρόξενος της Τ.C. στην Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ο βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο έπαρχος Ιψάλων Αλή Γκιουρμπούζ, ο μουφτής Αδριανούπολης, οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Φαϊκογλου και Τσετίν Μάντατζι, ο διευθυντής της τράπεζας Ζιραάτ-Ξανθης Ομέρ Τσαγί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί ομογενείς.

Την νεκρώσιμη προσευχή τέλεσε ο μουφτής Αχμέτ Μέτε και υπήρξαν συγκινητικές στιγμές. Περιγράφοντας μια ανάμνηση από τον πατέρα του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Μετά από ομιλία που έκανε κατά την νεκρώσιμη τελετή ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ, με την σειρά έκαναν σύντομες ομιλίες και ευχήθηκαν τα συλλυπητήρια, ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο πρόξενος της Τ.C. στην Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ο βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο έπαρχος Ιψάλων Αλή Γκιουρμπούζ, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Φαίκογλου και ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ.

mete cenaze 2

 

mete cenaze 3

 

mete cenaze 4

 

mete cenaze 5 mete cenaze 7 mete cenaze 8 mete cenaze 9

Για βίντεο :

Eφ. Μπιρλίκ  7/3/2014