ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟ

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μίλησε στον κόσμο στο χωριό Λύκειο

139367708752199

Την Παρασκευή 28/2 ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε το χωριό Λύκειο και έκανε εκεί το ναμάζι του μαζί με τον κόσμο του χωριού.

Το πρόεδρο που μετά από το ναμάζι μίλησε στον κόσμο, τον συνόδεψαν το μέλος του Δ.Σ του DEB Μουράτ Γιουνούς, ο σύμβουλός του ο Αϊντίν Αχμέτ και οι Σερκάν Χαλίλ και Σεντάτ Αλή από την Ομάδα Δημοσίων Σχέσεων.

Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος ανέφερε πως η Ελλάδα μέχρι σήμερα αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, δεν την αποδέχεται ως ομόλογο και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να προσθέσει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Ανέφερε επίσης πως οι άνθρωποι μας που για πολλά χρόνια παλεύουν με τα μειονοτικά θέματα, τα τελευταία χρόνια υποχρεώθηκαν να αντιμετωπίσουν και την οικονομική κρίση.

Είπε πως δεν υπάρχει καμμία εξήγηση για το ότι τα επίσημα αναγνωρισμένα μειονοτικά δικαιώματα 90 χρόνια τώρα, παρά το ότι είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες, δεν αποδίδονται.

Περιέγραψε πως αδυνατούν να κατανοήσουν τον ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨ με τον οποίο επέρχεται στην ελευθερία των πεποιθήσεων μας και ότι η επιβολή ανεπιθύμητων ιμάμηδων στον κόσμο, είναι κάτι που δεν συνάδει με την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του 21ου αιώνα.

Ανέφερε πως οι νέοι του σήμερα αδυνατούν να αποδεχτούν να μένει ο κόσμος μας μακριά από τα δικά του βακούφια και να μην επιτρέπεται η ελεύθερη εκλογή του μουφτή του.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με τα εξής λόγια : ¨Αγαπητοί κάτοικοι του Λυκείου, στο θέμα της επίλυσης αυτών των αδικιών κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν μας προσέγγισε με ειλικρίνεια. Στηρίζουμε το κόμμα DEB που αποτελεί παρακαταθήκη και κληρονομιά του αείμνηστου ηγέτη μας και βαδίζουμε στον δικό του δρόμο. Για πολλά χρόνια ελπίζαμε στον καιρό των εκλογών αλλά οι ελπίδες μας γρήγορα σβήστηκαν. Συνεχώς μας εξαπατούσαν. Για να ειπωθεί ένα ¨φτάνει¨ σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μια επιλογή και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να συναντηθούν σε ένα σημείο και να δείξουν την αντίδραση τους. Σας ευχαριστώ όλους που με ακούσατε με υπομονή και επιμονή. Το κόμμα DEB είναι το σπίτι κάθε Δυτικοθρακιώτη και σας καλώ να στηρίξετε το σπίτι σας¨.

Ιστοσελίδα του DEB 1/3/2014

Σχ  : Τι ΔΟΥΛΕΙΑ αλήθεια κάνει ο πρόεδρος ; Πως βιοπορίζεται ; 

Τα ενοίκια των γραφείων του κόμματος ποιός τα πληρώνει ;

Τα ταξίδια στο εξωτερικό ποιός τα πληρώνει ;