ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ !

Σε 12 χρόνια πέθαναν 12 χιλιάδες εργάτες

12-yilda-12-bin-isci-oldu-1743-669x321

Ο Γιακούπ Ακαγιά δήλωσε πως στα 12 χρόνια της εξουσίας του ΑΚΡ σκοτώθηκαν 12 χιλιάδες εργάτες και είπε πως η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτούς τους θανάτους.

Ανέφερε πως εντός του 2013 πέθαναν από εργατικά ατυχήματα 1235 άτομα ενώ στους δύο πρώτους μήνες του 2014 το αντίστοιχο νούμερο είναι 152. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος CHΡ Γιακούπ Ακαγιά προβαίνοντας σε δήλωση με αφορμή την ¨Μέρα αγώνα κατά των εργατικών δολοφονιών¨ που οργανώθηκε από το ΤΜΜΟΒ, είπε πως οι εργάτες πέφτουν θύματα της απληστίας για το χρήμα.Ο Ακαγιά δήλωσε πως ¨ Ενώ με την πρόοδο της τεχνολογίας σχεδόν όλα τα ατυχήματα είναι στην κατηγορία αυτών που θα μπορούσαν να προβλεφτούν-αποτραπούν, το να βιώνεται αυτό το δράμα είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ¨δολοφονία¨. Κάθε εργάτης που πεθαίνει στα μεταλλεία επειδή δεν υπάρχει συσκευή μέτρησης αερίων είναι ένα θύμα δολοφονίας. Κάθε οικοδόμος που πεθαίνει επειδή δεν λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας είναι και ένα θύμα δολοφονίας¨.

………………..

Το Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας Εργαζομένων ανακοίνωσε πως εντός του Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν 70 εργάτες. Ο κλάδος με τα περισσότερα θύματα πάλι ήταν οι οικοδομές. Σύμφωνα με την αναφορά μεταξύ αυτών ήταν 3 άτομα με ηλικία κάτω των 14 και 2 στην ηλικία 15-17.

Πρώτοι στην Ευρώπη είμαστε στους θανάτους

Ο Σεμπαχετίν Ντογάν – Γραμματέας Μούγλων του ΤΜΜΟΒ (Επιμελητήριο Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων του Μπόντρουμ), είπε πως η Τουρκία είναι πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Η Νιλγκιούν Σαχίν-μέλος του Επιμελητηρίου Μηχανικών Οικοδομών Μούγλων είπε πως καθημερινά συμβαίνουν 176 εργατικά ατυχήματα στην Τουρκία και δήλωσε : ¨Για αυτό τον λόγο η Τουρκία είναι πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Στην περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΡ τα εργατικά ατυχήματα αυξήθηκαν. Οι νόμοι-κουρελούδες έφεραν κινδύνους για την εργασία και την ασφάλεια του εργαζομένου¨.,

Εφ. Ταράφ 4/3/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone