ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΛΙΑ ΚΡΩΒΥΛΗ-ΡΟΔΟΠΗΣ

O πρόεδρος του DEB επισκέφτηκε το χωριό Παλαιά Κρωβύλη

139401162115470

Ο πρόεδρος άκουσε τα προβλήματα του κόσμου. Σχολίασε την μέχρι σήμερα στάση της πατρίδας μας της Ελλάδας στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων. Στην συζήτηση με τον κόσμο ο πρόεδρος ανέφερε πως οι απόφοιτοι πανεπιστημίου νέοι μας είναι άνεργοι, πως δεν τους παίρνουν στις δημόσιες υπηρεσίες και ότι αναγκάζονται θέλουν δε θέλουν να ασχοληθούν με την γεωργία. Είπε πως η μειονότητα παρά το ότι δεν είχε κάποια αμαρτία σχετικά με την οικονομική κρίση, πληρώνει μεγάλο κόστος και ότι οι ευκαιρίες και οι ευεργεσίες της χώρας δεν κατανέμονται ίσα. Ανέφερε πως οι μειονοτικοί ως πιστοί στην χώρα τους πολίτες, εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά είναι θύματα στο πλαίσιο των μειονοτικών δικαιωμάτων. Είπε πως παρά το ότι η μειονότητα ποτέ δεν αποδέχτηκε τον ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨, σε αυτό το θέμα της γίνεται με το ζόρι μια επιβολή, χωρίς καν να ερωτηθεί, ενώ τα παιδιά υποχρεώνονται να μάθουν για το Ισλάμ στην ελληνική γλώσσα.

Πρόσθεσε πως οι άνθρωποι της μειονότητας αγνοήθηκαν στο θέμα των μουφτειών και των βακουφίων και ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνεται λόγος για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες για τον άνθρωπο της μειονότητας.

Ανέφερε πως του δόθηκε αρνητική απάντηση στο θέμα των νηπιαγωγείων που θα παρείχαν εκπαίδευση σε ελληνικά και τουρκικά, πως η Λωζάννη στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη και ότι στο σημείο αυτό στερούνται δικαιωμάτων που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης. Είπε πως πλέον δοκιμάζονται τα όρια αντοχής της μειονότητας και ότι είναι καιρός εντός του δημοκρατικού πλαισίου να υπάρξει αντίδραση στις κάλπες. Ο πρόεδρος περάτωσε την ομιλία του, ευχαριστώντας τον κόσμο που τον άκουσε με υπομονή.

 Ιστοσελίδα του DEB 5/3/2014

Σχ : Το έχουμε ρωτήσει πολλάκις και θα το ρωτάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια πειστική απάντηση : Ποιά είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του κ. Τσαβούς ; Πως βγάζει τα προ το ζειν ;