ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ

Ατύχημα με τρένο στην Μερσίνα : 9 νεκροί και 8 τραυματίες 

200320140948575655727_2

9 άτομα σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν σε ατύχημα που συνέβη σήμερα το πρωί στην Μερσίνα, όταν τρένο συγκρούστηκε σε διάβαση με βαν που μετέφερε εργάτες.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 07:15 στην συνοικία Ανταναλίογλου της περιοχής Κεντρικό Ακντενίζ. Τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μερσίνας-Αδάνων, χτύπησε ένα βαν που μετέφερε εργάτες προς την βιομηχανία κινητήρων Ατζάρ στην βιομηχανική περιοχή. Η περιοχή ξαφνικά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ενώ αυτοί που βρισκόταν στο βαν παρασύρθηκαν από το τρένο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 9 νεκροί και 8 τραυματίες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομείου Μερσίνας και Ταρσούς. Αναφέρεται πως οι γιατροί είπαν πως η κατάσταση κάποιων είναι σοβαρή και υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των νεκρών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως κατά την στιγμή του ατυχήματος, η μπάρα δεν κατέβηκε και ο οδηγός του βαν πήγε να περάσει την διάβαση δίχως να προσέξει.

Ο Σαμπρί Τεκίν πρόεδρος της Βιομηχανικής Περιοχής Μερσίνας-Ταρσούς είπε πως η συγκεκριμένη διάβαση πολλά χρόνια τώρα αποτελεί ένα πρόβλημα, πως καθημερινά περνούν από εκεί 10 χιλιάδες άτομα και πρόσθεσε : ¨Καθημερινά τρέμει η καρδιά μας πως θα γίνει τροχαίο. Καταβάλλαμε προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό αυτής της διάβασης αλλά δεν είχαμε αποτελέσματα¨.

 DHA 20/3/2014