ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Kαθημερινά μεταφέρονται βασανισμένα ζώα στο καταφύγιο

010320141052550095825_2

Ο Μετίν Γιλντιρίμ-Συντονιστής του Συλλόγου Προστασίας Ζώων (DOHAYKO) στα Άδανα, δήλωσε πως καθημερινά τουλάχιστον 10 ζώα μεταφέρονται στο καταφύγιο με σημάδια βασανισμού ή κακοποίησης.

Ο Μετίν Γιλντιρίμ αναφέρει πως στο καταφύγιο ζώων του δήμου Αδάνων, κρατούνται κακοποιημένα ζώα και σε ξεχωριστό χώρο άλλα που πάνε για επανένταξη, προσθέτοντας πως οι άνθρωποι φέρονται πολύ άσχημα στα γατιά και τα σκυλιά του δρόμου. Ο Γιλντιρίμ είπε πως υπάλληλοι του δρόμου και εθελοντές μετά από καταγγελίες μαζεύουν από τους δρόμους βασανισμένα ζώα και πρόσθεσε πως ¨ Καθημερινά τουλάχιστον 10 τραυματισμένα ζώα μεταφέρονται στο καταφύγιο ζώων του δήμου Αδάνων. Αλλουνού το πόδι το είχαν δέσει με σύρμα και κοντεύει να κοπεί ενώ σε άλλο του έκοψαν την ουρά. Τα ζώα που συγκεντρώνονται εδώ τα θεραπεύουν φίλοι κτηνίατροι που εργάζονται εδώ. Κάποια όμως τελικά δεν διασώζονται. Θα πρέπει να αυξηθούν οι ποινές σε αυτούς που διαπράττουν τέτοια φρικώδη πράματα¨.

Ο Γιλντιρίμ περιγράφει πως τα ζώα παρά τα βασανιστήρια που έχουν υποστεί δεν στενοχωρούν αυτούς που τα αγαπάνε και ότι όλοι μπορούν να αποκτήσουν ένα γατί ή σκυλί από το καταφύγιο.

 DHA 1/3/2014