ΙΑΒΕΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

38 έτη φυλάκισης για 21 περιστέρια

21 güvercine 38 yıl hapis

Σε συνολική ποινή 38 ετών τιμωρήθηκαν 4 άτομα τα οποία μπήκαν σε σπίτι στο Έρτζις του νομού Βαν και έκλεψαν 21 περιστέρια. Τα περιστέρια αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο συνήγορος των κατηγορουμένων Μ. Εμίν Ματζίτ ανέφερε πως τέτοια απόφαση δεν βγαίνει ούτε καν σε περιπτώσεις βιασμών και ανθρωποκτονιών και χαρακτήρισε την απόφαση ως σκάνδαλο.

……………..

Ο δικηγόρος μιλώντας στην εφ.Ταράφ είπε πως σε πολλές περιπτώσεις με δίκες που αφορούν βιασμού και δολοφονίες τέτοια απόφαση δεν βγαίνει και ανέφερε : ¨Την ώρα που η κατώτερη δυνατή ποινή είναι 2 έτη και η ανώτερη 5 έτη, είναι αδικία να μην γίνεται κάποια έκπτωση στην ποινή αλλά να αποδίδεται ανώτερη ποινή¨. Ο Ματζίτ χαρακτήρισε την απόφαση σκάνδαλο και είπε πως ¨Παρά το ότι ένας από τους κατηγορουμένους είπε πως και ο ίδιος είχε χάσει δικά του περιστέρια, αυτό δεν ερευνήθηκε καν. Κανονικά στις εκδικάσεις οι ποινές είναι ανάλογες με την αξία του αντικειμένου της κλοπής. Παρά το ότι όμως τα περιστέρια έχουν χαμηλή αξία και αποδόθηκαν και στους ιδιοκτήτες τους, τελικά επιβλήθηκε βαριά ποινή. Παρά το ότι ένας από τους κατηγορουμένους είχε καθαρό μητρώο δεν του έγινε καμμία μείωση ποινής. Πιστεύω πως η απόδοση της ανώτατης ποινής σχετίζεται με την προσωπικότητα του δικαστή. Στο δικαστήριο αυτό σε πολλές περιπτώσεις μπαίνουν οι κατώτερες ποινές. Ακόμη και οι κατηγορούμενοι δεν περίμεναν τέτοια ποινή και αναρωτιούνταν λέγοντας ¨Μα καλά άνθρωπο σκοτώσαμε ; ¨.

……………

DHA 22/3/2014

 Σχ : Την ίδια στιγμή ο Ριζά Σαρράφ που ¨λάδωνε¨ υπουργούς και φυσικά τον πρωθυπουργό Ερντογάν (με  χρήματα που έδινε στο ίδρυμα της οικογένειας) κυκλοφορεί ελεύθερος….